Ingrediente
- 200 g ciocolata neagra
- 100 g ciocolata cu lapte
- 250 g unt
- 6 oua
- 220 g faina
- 250 g zahar
- 250 g capsuni
- 1 lingurita amidon
- 2 pliculete zahar vanilat
- 1/2 lingurita sare
- 1/2 lingurita praf de copt
Mod de preparare
Mai intai am topit ciocolata impreuna cu untul intr-o craticioara pusa pe baie de abur, apoi am lasat sa se raceasca.
Am curatat capsunele si le-am taiat bucati, dupa care le-am pus in blender.Le-am transformat intr-un piure, dar nu foarte fin ci cu bucatele mici, peste acest piure am pus restul de 50g zahar si amidonul si am amestecat bine.
Intr-un castron mai mare am mixat foarte bine ouale impreuna cu 200 g zahar, sarea si zaharul vanilat, pana ce si-au dublat volumul, iar zaharul s-a topit. Am adaugat amestecul de ciocolata si unt, dupa care faina cernuta si amestecata cu praful de copt. Compozitia rezultata am turnat-o intr-o tava unsa cu unt. Din loc in loc am pus cate 2 linguri din piureul de capsune, iar cu lama unui cutit am trecut usor printre ele, facand usoare valuri. Am dat tava la cuptorul incins pentru 35 de minute Am lasat prajiturica sa se raceasca apoi am servit-o cu placere.
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu sos de caspsune" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (24)
|