Ingrediente
- 10 oua
- 700 gr zahar
- 400 gr faina
- 200 gr untura
- 30 gr cacao
- 2 zahar vaniliat
- 200 ml lapte
- 250 gr smochine (1 pachet)
- 1 lingura otet
- 50 ml rom
- 1 borcan 450 ml gem (dupa preferinta)
- 1/2 lingura bicarbonat
Mod de preparare
Separam albusurile de galbenusuri, apoi mixam bine galbenusurile cu 300 gr zahar pana devin cremoase. Adaugam untura si mixam bine in continuare. Adaugam cacaoa si bicarbonatul stins cu putin otet, laptele si faina ( daca este cazul mai adaugati lapte sau faina, compozitia sa fie ca si la chec) Compozitia obtinuta o punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt, o intindem uniform si deasupra punem smochinele pe care le-am avut la hidratat in rom si 100 ml apa calda.
Introducem tava in cuptorul incins la 180 grade.
Intre timp batem bine albusurile cu un praf sare si 400 grame zahar pudra pe care il adaugam treptat, la care adaugam zaharul vaniliat si lingura de otet.
Cand prajitura este pe trei sferturi coapta scoatem tava din cuptor, ungem cu gem toata suprafata, apoi punem albusurile batute spuma. Uniformizam bine si introducem din nou la cuptor pentru 10-15 minute micsorand temperatura la 170 grade. Sa avem grija sa nu se rumeneasca tare. Lasam sa se raceasca in cuptor. Cand este bine racita o putem portiona dupa preferinta.
Am scris-o cu drag pentru voi, sa va fie de folos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu spuma si smochine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
|