Negresa cu spuma si smochine

Postat de babi5 in Prajituri
8 Ian 2015 | 4118 vizualizari
Negresa cu spuma si smochine

Aceasta prajiturica este delicioasa si are nr 47 in caietul meu. Nu am mai facut-o de multisor. O recomand cu mare drag, nu o sa va para rau. Am folosit vesnica tava de 45/40 cm, daca aveti tava mai mica injumatatiti cantitatea.

Ingrediente

  • 10 oua
  • 700 gr zahar
  • 400 gr faina
  • 200 gr untura
  • 30 gr cacao
  • 2 zahar vaniliat
  • 200 ml lapte
  • 250 gr smochine (1 pachet)
  • 1 lingura otet
  • 50 ml rom
  • 1 borcan 450 ml gem (dupa preferinta)
  • 1/2 lingura bicarbonat

Mod de preparare

Separam albusurile de galbenusuri, apoi mixam bine galbenusurile cu 300 gr zahar pana devin cremoase. Adaugam untura si mixam bine in continuare. Adaugam cacaoa si bicarbonatul stins cu putin otet, laptele si faina ( daca este cazul mai adaugati lapte sau faina, compozitia sa fie ca si la chec) Compozitia obtinuta o punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt, o intindem uniform si deasupra punem smochinele pe care le-am avut la hidratat in rom si 100 ml apa calda.

Introducem tava in cuptorul incins la 180 grade.

Intre timp batem bine albusurile cu un praf sare si 400 grame zahar pudra pe care il adaugam treptat, la care adaugam zaharul vaniliat si lingura de otet.

Cand prajitura este pe trei sferturi coapta scoatem tava din cuptor, ungem cu gem toata suprafata, apoi punem albusurile batute spuma. Uniformizam bine si introducem din nou la cuptor pentru 10-15 minute micsorand temperatura la 170 grade. Sa avem grija sa nu se rumeneasca tare. Lasam sa se raceasca in cuptor. Cand este bine racita o putem portiona dupa preferinta.

Am scris-o cu drag pentru voi, sa va fie de folos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu spuma si smochine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert choux a la creme cu zmeura

Postat de privatelaura

Desert choux a la creme cu zmeura

Se pune pe foc o cratita incapatoare. Se adaugă cele doua cani si jumatate cu apa, zahăr pudră, untul. Se amestecă până se topește untul și începe să fiarbă lichidul. Se...

Citeste continuarea

Tarte cu ciocolata

Postat de Irina

Tarte cu ciocolata

Pentru inceput am pus faina impreuna cu zaharul(plus cel vanilat), sarea si untul taiat cubulete in vasul robotului. Am amestecat ingredientele pulsand de cateva ori, in succesiuni scurte, pana...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.01.2015, 14:51
imi plac prajiturile cu smochine, cred ca-i delicioasa
la 08.01.2015, 14:51
O bunatate
la 08.01.2015, 15:02
ador smochinele,delicioasa
la 08.01.2015, 15:06
Tare Bună
la 08.01.2015, 15:09
spuma de smochine , hmmm cat de bine suna

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking