Prajitura cu branza a la Miha

Postat de cris2711 in Prajituri
1 Iun 2013 | 4488 vizualizari
Prajitura cu branza  a la Miha

Nu pot sa va spun cat de cremoasa a iesit,am facut-o si cu zmeura,o nebunie culinara;;)mersi Miha:-*http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-cu-branza-46485.html

Ingrediente

  • Aluat:
  • 2 oua
  • 150 gr. zahar
  • 9 linguri ulei
  • 9 linguri lapte
  • 12 linguri faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 praf de copt
  • Umplutura:
  • 300 gr. branza de vaci
  • 100 gr. zahar
  • 1 ou
  • 2 linguri de smantana
  • coaja de portocale(eu am pus esenta,ca nu am avut coaja de portocala)
  • 100 gr. zmeura proaspata sau congelata

Mod de preparare

Intr-un castron se mixeaza cele 2 oua cu un praf de sare.

Se adauga zaharul si zaharul vanilat,in compozitie.

Se mixeaza bine pana isi mareste volumul.

Se adauga uleiul si se amesteca cu restul compozitiei.Praful de copt se amesteca cu faina si se amesteca concomitent ,in compozitie cu lapte.Cateva linguri faina,cateva de lapte,si totasa pana se adauga toate ingredientele.

Eu am ales o tava rotunda,care am avut-o la indemana,vezi foto.

Intr-un castron se pun branza de vaci,oul,zaharul,smantana,coaja de portocale sau esenta,dupa gust si zmeura.

Compozitia de aluat se pune in tava unsa cu unt si tapetata cu faina.

Deasupra se pune compozitia de branza cu zmeura si se amesteca partial cu compozitia de aluat cu o spatula.

Am pus in tava, in cuptorul incins la 160°,la mine a durat 1 ora.

Cand este gata se intredeschide cuptorul si se lasa sa se raceasca.

Cand s-a racit, se scoate din cuptor.

Pofta buna! O recomand,este extraordinar de buna:)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza a la Miha" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (41)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Prajitura Rudy - cu urda si visine

Postat de mirela0911

Prajitura Rudy - cu urda si visine

Aluatul: Intr-un bol se amesteca faina cu sarea, zaharul, praful de copt si cacaua. Untul rece se taie bucatele, se pune galbenusul si se amesteca bine pana se obtine un aluat care poate fi...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu banane si zmeura

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura cu banane si zmeura

Am folosit o tava cu dimensiunile de 36/26 cm, tapetata cu hartie de copt. Am separat albusurile de galbenusuri, albusurile cu un praf de sare le-am batut bine, apoi am adaugat 4 linguri de zahar...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.06.2013, 13:21
prima venita,prima servita
la 01.06.2013, 13:22
Crisule, daca mai faci multe prajituri, ma sui calare pe matura si viu spre tine!
la 01.06.2013, 13:22
Kuki dau
la 01.06.2013, 13:26
Corinutz suie-te ,ca este beton,se meritaai dormit bine?)
la 01.06.2013, 13:33

Vezi toate comentariile (41)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking