Negresa de post

Postat de Sylvia in Mancaruri de post
23 Noi 2010 | 18642 vizualizari
Negresa de post

A fost prima data cand am facut o prajitura de post, nu m-am gandit pana acum sa fac un desert fara unt, lapte, ou, ciocolata …:) si nu este usor cand trebuie sa gasesti o solutie de inlocuire la toate. Trebuie sa le multumesc fetelor minunate de pe www.bucataras.ro care au facut deserturi bune de post si mi-au declansat pofta. Reteta asta eset o adaptare dupa reteta Nadinei aici puteti vedea reteta ei http://www.bucataras.ro/retete/13637/negresa-de-post-cu-banane.html eu am scos bananele, am inlocuit apa din compozitie cu lapte de soya si am mai redus unele cantitati.

Ingrediente

  • Varianta mea:
  • 450 grame faina,
  • 275 grame de zahar,
  • 100 grame cacao( 120 trebuia dar atat am avut ) , 
  • 320 ml lapte de soya cu gust de vanilie  ( apa era in reteta de baza deci se poate face si cu apa ) ,
  • 250 ml ulei,
  • un  praf de copt,
  • 2-3 plicuri de zahar vanilat.    
  • Pentru glazura :
  • 100 ml apa,
  • 2 lingurite zahar,
  • o lingura miere,
  • o lingura cacao,
  • esenta de rom.   
  • Pentru crema:
  • 100 ml apa,
  • o lingura zahar,
  • o lingura miere, 
  • 2 lingurite cacao,
  • o lingura smantana vegetala de soya,
  • putin amidon alimentar Maizena.   
  • Pentru decor :
  • cocos

Mod de preparare

Preparare: se amesteca toate prafurile ( faina, zaharul, cacao)  intr-un vas mai mare.

 Pregatim uleiul si laptele de soya .Adaugam peste prafuri si mixam bine, eu am mai adaugat o mana de stafide .Turnam compozitia rezultata intr-o tava tapetata cu hartie  de copt  si unsa cu ulei.

 Se coace in cuptorul preincalzit la 210 grade pentru primele 10 minute apoi lasam la 180 grade inca 25-30 minute in functie de cuptor . Eu coc mereu cu o tava de protectie sub tava de prajitura ca sa nu se arda si la  final facem mereu testul cu scobitoarea. Pentru ca imi plac prajiturile mai siropoase am facut un sirop din  100 ml apa, 2 lingurite  zahar, o lingura miere, o lingura cacao, esenta de rom pe care l-am turnat peste prajitura calduta. Eu am taiat in prealabil prajitura in patrate dar cred ca putea ramane foarte bine si intreaga ca a fost mai dificil de partajat dupa glazura asa ca va recomand sa nu faceti ca mine .

Ca sa pot la lipesc cum trebuie cocosul m-am gandit sa fac o crema de post, a fost ceva experimental dar a iesit delicioasa asa ca va dau reteta : 100 ml apa, o lingura zahar, o lingura miere,  2 lingurite cacao, o lingura smantana vegetala de soya, putin amidon alimentar Maizena. Am fiert zaharul cu apa si mierea pana s-a ingrosat putin, adaugam cacao si smantana vedetala si la final ingrosam dupa plac cu putin amidon.

A iesit o crema super lejera si aromata pe care am intins-o in strat subtire peste prajitura.

 Pudram generos cu cocos si gata prajitura, acum povestita pare mai complicata operatiunea de cat a fost de fapt . Prajitura a fost delicioasa, moale si si insiropata o recomand cu caldura. Se pastreaza foarte bine intr-o cutie metalica si iese multa eu am facut-o cadou jumatate si tot mi se parea multa

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa de post" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (27)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert negresa cu halva, de post

Postat de mirela0911

Desert negresa cu halva, de post

Intr-un bol se amesteca apa minerala cu zaharul si sarea pana ce acestea se dizolva. Se toarna uleiul apoi faina amestecata cu praful de copt si pudra de roscove, cernute. Se omogenizeaza bine...

Citeste continuarea

Desert negresa de post cu gem

Postat de robert_badica

Desert negresa de post cu gem

Într-un bol punem ingredientele umede, respectiv laptele, uleiul, gemul şi esenţa de rom. Amestecăm bine cu un tel, apoi adăugăm făina cernută împreună cu bicarbonatul de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.11.2010, 11:52
Nadina multumesc de idee si reteta
la 23.11.2010, 11:53
Am pus poze cu toate etapele sa vedeti glazurile si crema
la 23.11.2010, 12:06

Cred ca stii ca daca e ciocolatoasa...nu rezist!!!! Minunata!
la 23.11.2010, 12:16
Ce bine arata
la 23.11.2010, 12:20
ce bine arata daca nu citeam nici nu stiam ca-i de post...super

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking