Negresa de post

Postat de JulyCris in Dulciuri
16 Noi 2014 | 9104 vizualizari
Negresa de post

O prajiturica de post delicioasa pt cei care doresc ceva dulce in acest post al Craciunului,dar nu numai! Se face repede,e ieftina si dispare rapid. Reteta preluata de pe site-ul Dulciuri fel de fel.

Ingrediente

  • Blat
  • 3 cani faina
  • 150 gr zahar
  • 4-5 linguri cacao
  • 1 praf de copt
  • 1/2 cana nuca macinata(optional)
  • 2 cani apa minerala
  • 1/2 cana ulei
  • 1/2 borcan dulceata de trandafiri(poate fi inlocuita cu orice alta dulceata).
  • Glazura
  • 3 linguri cacao
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri ulei sau 50 gr margarina Rama
  • 3-4 linguri apa
  • esenta de rom

Mod de preparare

Intr-un castron,amestecam faina,zaharul,praful de copt,cacaoa,un praf de sare. Adaugam apoi uleiul si apa minerala si omogenizam. La final,adaugam dulceata. Punem compozitia intr-o tava(35/24 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit pana trece testul scobitorii. Lasam sa se raceasca in tava.
Glazura-punem cacaoa intr-o craticioara,adaugam zaharul,omogenizam,apoi adaugam apa si uleiul sau margarina. Fierbem pana ajunge la consistenta dorita. Oprim focul si adaugam esenta de rom. Cand glazura este calduta,o punem peste prajitura si lasam sa se raceasca f bine. Deasupra ornam cu nuca de cocos.
N.B. Eu am folosit nuca de cocos si la blat in loc de nuca macinata. Un deliciu!

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa de post" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert negresa cu halva, de post

Postat de mirela0911

Desert negresa cu halva, de post

Intr-un bol se amesteca apa minerala cu zaharul si sarea pana ce acestea se dizolva. Se toarna uleiul apoi faina amestecata cu praful de copt si pudra de roscove, cernute. Se omogenizeaza bine...

Citeste continuarea

Desert negresa de post cu gem

Postat de robert_badica

Desert negresa de post cu gem

Într-un bol punem ingredientele umede, respectiv laptele, uleiul, gemul şi esenţa de rom. Amestecăm bine cu un tel, apoi adăugăm făina cernută împreună cu bicarbonatul de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.11.2014, 17:12
Ieri am preparat-o si eu doar ca privind pozele tale,prajitura mea va primi denumirea de mulatra de post N-am prea avut cacao, si-am pus aproape 2 linguri doar.... Dar e grozava!
la 16.11.2014, 17:31
Buna!
la 16.11.2014, 17:31
Claudia
la 16.11.2014, 17:36
la 16.11.2014, 17:51
Claudiaaa!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking