Ingrediente
- o cana si jumatate de zahar
- o cana si jumatate apa
- 3 cani faina
- 1 plic praf de copt
- 3 linguri gem ( eu am folosit prune)
- 100 gr nuca maruntita
- 1 esenta de rom
- 100 gr amidon alimentar de porumb ( eu am folosit Gustin )
- 5 linguri ulei
- 200 gr ciocolata amaruie
- 100 ml frisca lichida
- 1 varf de cutit nucsoara
- o jumatate plic cacao
- inimioare si bilute aurii pentru decor
Mod de preparare
Amestecati intr-un bol apa cu zaharul, esenta de rom, uleiul pana se topeste zaharul.
Adaugati treptat faina, nucsoara, amidonul si ulterior celelalte ingrediente.
Omogenizati, dupa care turnati compozitia intr-o tava de copt tapetata cu hartie de copt.
Dati la cuptor, incins in prealabil la 180 grade, pentru aproximativ 20-25 minute.
Ciocolata rupeti-o bucatele, Dati la microunde la 600W pentru 1 minut.
Amestecati, adaugati frisca lichida si omogenizati compozitia.
Turnati glazura peste prajitura.
Decorati cu inimioare si bilute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa de post" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (30)
|