Negresa delicioasa cu dulceata de visine si nectarina

Postat de alutza in Prajituri
15 Oct 2011 | 5625 vizualizari
Negresa delicioasa cu dulceata de visine si nectarina

E reteta mea preferata de negresa. Foarte simpla si delicioasa! E super buna si fara nectarina, dar daca tot se afla ratacita prin frigider, m-am gandit "de ce nu?!" Si a meritat sa faca parte din reteta - gustul dulce acrisor al nectarinei merge perfect cu dulceata si cu aroma de cacao si rom. Mai ales cu o ceasca de ceai alaturi!!!!! PS: Prima mea reteta !!!!!!

Ingrediente

  • 1/2 cana zahar
  • 1 cana apa
  • 1/2 cana ulei
  • 3-4 linguri dulceata de visine
  • 3-4 linguri cacao
  • 1 varf de cutit praf de copt
  • 2 cani faina
  • arome
  • 1 nectarina mare

Mod de preparare

Am folosit aceeasi cana pentru toate ingredientele.

Se amesteca zaharul cu apa si uleiul. Se adauga dulceata de visine, cacaua, praful de copt, faina si aromele (eu folosesc de obicei esenta de rom) si se amesteca bine. Se obtine o compozitie groasa si lucioasa.

Se tapeteaza o tava cu hartie de copt.

Nectarina se taie felii (mai groase sau mai subtiri, dupa preferinta) si se aseaza pe hartia de copt. Deasupra se toarna compozitia si se niveleaza.

Se da la cuptor, la foc mediu, 20-30 minute (in functie de cuptor).

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa delicioasa cu dulceata de visine si nectarina" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Chec pufos cu cacao (reteta video)

Postat de JamilaCuisine

Chec pufos cu cacao (reteta video)

Separam albusurile de galbenusuri si batem albusurile bine cu un praf de sare, cu ajutoarul mixerului. Cand albusurile au devenit spumoase adaugam zaharul vanilat si zaharul tos, lingura cu...

Citeste continuarea

Desert Portokalopita

Postat de RODIMUR

Desert Portokalopita

Se decongelează foile de plăcintă, se desfac, se lasă la uscat, iar când sunt uscate, se sfărâmă în  bucățele. Cele 5 portocale necesare pentru prăjitură se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.10.2011, 20:27
Bun venit la noi!
Grozava prajiturica, vreau si eu.

PS.N-ai scris in text de faina
la 15.10.2011, 20:31
bine ai venit!!!
la 15.10.2011, 20:35
bine ai venit!!!
la 15.10.2011, 21:52
bun venit in gasca noastra nebuna!
buna negresa ta
la 15.10.2011, 23:35
Bun venit! si cred ca e tare buna praji

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking