Ingrediente
- 6 albuşuri
- 150 g ciocolata cu lapte
- 200 g zahar
- 1 lingura cacao
- 1 lingura lapte
- 2 linguri amidon alimentar
- 2 linguri migdale macinate
- Câteva picaturi esenta de migdale
- Sare
- Pentru servit:
- Dulceaţă de vişine
- Frisca
Mod de preparare
Ciocolata am pus pe baie de aburi împreuna cu o lingura de lapte si o lingura cacao.
Am lasat sa se raceasca.
Albusurile le-am batut spuma tare cu un praf de sare.
Am adaugat zaharul si am mixat pâna când acesta s-a topit.
Am încorporat usor amidonul si migdalele macinate.
In ciocolata racita am pus esenta de migdale si am amestecat-o in albusuri.
Am pus compozitia într-o tava cu hârtie de copt.Am folosit o tava de 20x30 de aceea nu a iesit prea înalt blatul.
Am pus la cuptor la foc mic pentru 30 de minute,pâna a facut deasupra o crusta.
Am servit cu frisca si dulceaţă de vişine.
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresă din bezea cu ciocolată şi dulceaţă de vişine" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (40)
|