Negresa (insiropata)

Postat de gaby_d in Dulciuri
5 Apr 2011 | 34288 vizualizari
Negresa (insiropata)

Am vazut zilele trecute, la Dya, o negresa cu o textura aerata, pufoasa, care mi-a ramas in minte. Asa ca nu mi-a ramas decat s-o execut..dar...am "imbunatatit-o"..:D Poate pentru ca urasc sa respect retelele intocmai :))), poate pentru ca am vrut-o mai speciala...asa ca ..a iesit..ce se vede. Multumesc ,Dya; cu siguranta voi mai repeta blatul. Am mancat si asa cand am taiat marginile si este foarte bun.Pupici.

Ingrediente

Blat (ingrediente pentru o tava de 20/16)
  • 3 oua mari
  • 200 gr faina
  • 200 gr zahar
  • 200 ml lapte
  • un plic praf de copt
  • un varf de cutit sare
  • 30 gr unt
  • 5 linguri cacao
Crema
  • 200 gr frisca lichida
  • 100 gr unt
  • o lingura zahar pudra
  • 2 plicuri zahar vanilat
Sirop
  • 200 ml apa
  • 100 gr zahar
  • o jumatate esenta rom

Mod de preparare

Blat.
Se pun la fiert untul cu laptele , zaharul, praful de sare si cacaua
Din momentul in care incep sa fiarba lasam inca doua minute, apoi oprim focul si lasam la racit.
Intre timp separam albusurile de galbenusuri si mixam albusurile spuma.
Cand s-a racit amestecul cu cacao, adaugam pe rand faina amestecata cu praful de copt, galbenusurile si la sfarsit incorporam albusurile.
Turnam intr-o tava tapetata cu ulei si faina (faina doar pe fund) si coacem la foc mic (aprox 165 grade) timp de 45-50 min.

Scoatem si lasam la racit.

Sirop:
Fierbem apa cu zaharul la foc mic timp de 3 minute.
Oprim focul , adaugam esenta si lasam la racit.

Crema.
Punem intr-un bol frisca, untul la temperatura camerei taiat cubulete, zaharul pudra si zaharul vanilat.
Mixam la treapta mica timp de 1 minut apoi..ii dam viteza :))) pana se intepeneste in bol.

Cand s-a racit blatul il portionam, insiropam si plasam cate un mot de crema pe fiecare prajiturica.

PS.Mie mi-a mai ramas putina crema, puteti reduce din cantitati.

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa (insiropata)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (37)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Negresa insiropata cu glazura de ciocolata si frisca

Postat de rocsi_1612

Negresa insiropata cu glazura de ciocolata si frisca

Nucile le taiem marunt cu un cutit. Ouale (de la temperatura camerei) le batem spuma impreuna cu zaharul pana isi dulbeaza volumul. Punem treptat uleiul si mixam pana devine o crema. Adaugam...

Citeste continuarea

Negresa insiropata cu crema de galbenusuri si cafea

Postat de merisor67

Negresa insiropata cu crema de galbenusuri si cafea

Pentru blat punem ciocolata la topit impreuna cu laptele si untul, mestecam continuu  si cand este gata o dam la rece. Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.04.2011, 18:27
parca ar fi Sponge Bob
la 05.04.2011, 18:28
))))))))))))))))))))))))))))00
la 05.04.2011, 18:31
pacat ca n-are crema sa o tii pe afara fro tri zili
la 05.04.2011, 18:33
Cum n-are deasupra,mah?)
la 05.04.2011, 18:34
vreau şi eu

Vezi toate comentariile (37)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking