Ingrediente
- 250 gr unt
- 250 gr ciocolata neagra
- 250 gr zahar+50 gr
- 5 oua medii
- 50 gr faina+1 lingura
- 85 gr cacao
- 1 lingurita praf de copt
- 200 gr crema de branza
Mod de preparare
Tocam fin 150 gr ciocolata, iar restul grosier. Punem ciocolata tocata fin intr-un bol si o topim la bain-marie sau in cuptorul cu microunde si o lasam sa se raceasca putin. Punem untul si zaharul intr-un bol mai mare si le batem pana obtinem o crema lejera. Adaugam 4 oua, pe rand, amestecand bine dupa fiecare, apoi incorporam faina cernuta, cacaua, praful de copt si putina sare. La final adaugam ciocolata topita si cea tocata grosier.
Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Punem branza intr-un bol si o amestecam cu oul ramas, 50 gr zahar si lingura de faina. Presaram gramajoare din acest amestec peste compozitia turnata anterior. Unim cele 2 compozitii cu ajutorul unei scobitori cu miscari ondulatorii. Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade cam 30 de minute.
Lasam prajitura sa se raceasca inainte de a o portiona.
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa marmorata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (5)
|