Negresa pufoasa cu glazura de ciocolata reteta simpla si gustoasa

Postat de bucatarasa in Dulciuri
15 Iun 2024 | 360 vizualizari
Negresa pufoasa cu glazura de ciocolata reteta simpla si gustoasa

Negresa pufoasa cu glazura de ciocolata reteta simpla si gustoasa este un desert clasic, iubit pentru textura sa moale si gustul intens de ciocolata. Acest dulce delicios reuseste sa imbine perfect dulceata bogata a ciocolatei cu o consistenta pufoasa si aerata, creand o experienta gustativa de neuitat. Originara din bucataria americana, negresa a fost rapid adoptata si adaptata in diverse culturi culinare, fiecare adaugandu-si propria amprenta asupra retetei.

Ingrediente

  • Ingrediente Negresa pufoasa cu glazura de ciocolata reteta simpla si gustoasa
  • Ingrediente pentru negresa:
  • 200 g unt
  • 200 g zahar
  • 4 oua
  • 200 g faina
  • 50 g cacao
  • 1 plic praf de copt (10 g)
  • 100 ml lapte
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • Ingrediente pentru glazura:
  • 200 g ciocolata neagra
  • 100 ml smantana pentru frisca (sau frisca lichida)
  • 50 g unt

Mod de preparare

Cum se prepara Negresa pufoasa cu glazura de ciocolata reteta simpla si gustoasa

Prepararea compozitiei pentru negresa:
    Preincalzeste cuptorul la 180°C.
    Intr-un bol mare, mixeaza untul la temperatura camerei cu zaharul pana devin o compozitie cremoasa.
    Adauga ouale unul cate unul, mixand bine dupa fiecare adaugare.
    Intr-un alt bol, amesteca faina cu cacao, praful de copt si un praf de sare.
    Incorporeaza amestecul de ingrediente uscate in compozitia de unt, alternand cu laptele. Adauga esenta de vanilie si amesteca bine pana la omogenizare.
    Toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt (dimensiune recomandata: 20x30 cm) si niveleaza suprafata.

Coacerea:
    Coace negresa in cuptorul preincalzit pentru 25-30 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea (o scobitoare introdusa in mijlocul prajiturii trebuie sa iasa curata).
    Lasa negresa sa se raceasca complet in tava.

Prepararea glazurii:
    Intr-un vas, incalzeste smantana pentru frisca pana aproape de punctul de fierbere (fara sa fiarba).
    Adauga ciocolata rupta in bucati mici si lasa sa stea cateva minute, apoi amesteca pana cand ciocolata este complet topita si amestecul este omogen.
    Adauga untul si amesteca pana cand se incorporeaza complet si glazura devine lucioasa.

Glazurarea negresei:
    Toarna glazura de ciocolata peste negresa racita si niveleaza cu o spatula pentru a obtine o suprafata uniforma.
    Lasa glazura sa se intareasca la temperatura camerei sau pune negresa la frigider pentru a grabi procesul.

Servirea:
    Taie negresa in patrate si serveste-o alaturi de o cana de lapte sau cafea. Recomandam si tort Joffre sau negresa cu Oreo

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa pufoasa cu glazura de ciocolata reteta simpla si gustoasa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (5)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Desert placinta cu smantana si vanilie

Postat de RuxyRux

Desert placinta cu smantana si vanilie

O placinta fiarta in lapte, la cuptor. Se infierbanta laptele la foc mic. In tava se pune putin lapte fierbinte, se asaza foile desfacute in trei, cat sa acopere tava. Se amesteca...

Citeste continuarea

Gogosi de post

Postat de Valclaudia

Gogosi de post

Drojdia o zdrobim intre degete si o punem intr-un vas incapator in care vom framanta aluatul. Peste drojdie, punem sarea si zaharul pudra, amestecam si adaugam apa calduta, zeama de lamaie,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.06.2024, 19:53
la 17.06.2024, 17:08
Delicioasă!
la 17.06.2024, 17:43
la 20.06.2024, 10:11
la 22.06.2024, 21:46
Nu as refuza o bucatica!

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking