Noire - de sarbatoare

Postat de andaoana in Prajituri
23 Dec 2013 | 4572 vizualizari
Noire - de sarbatoare

Pentru ca sotului ii place mult acest desert , am zis sa il fac de Craciun putin altfel

Ingrediente

  • 200 gr ciocolata
  • 150 g unt
  • 200gr biscuiti digestivi
  • 300 ml frisca lichida
  • 15 gr gelatina
  • Praf de sare
  • 2 linguri visinata
  • 20 visine din visinata

Mod de preparare

Pregatim formele de briose sau alte forme pe care le aveti prin casa,daca sunt de silicon atunci trebuie numai sa fie curate , daca sunt de metal atunci puneti folie alimentara pe fund si partile laterale .

 Zdrobim biscuitii si ii amestecam cu 100 gr de unt topit . Amestecul obtinut il impartim pe fundul formelor si il apasam uniform .

 Ciocolata se pune la topit cu 50 ml frisca lichida si cu 50 gr unt.

 Cand s-a topit se da deoparte de pe foc si o lasam putin sa se racoreasca , punem si praful de sare si visinata.

 Batem cu mixerul ciocolata topita cu 250 ml frisca cam 5 minute.

 Gelatina o punem la hidratat pentru cateva minute , si o incalzim pe foc pana cand se dizolva .

 O turnam peste frisca cu ciocolata si amestecam bine.

 Turnam aceasta compozitie peste biscuiti , eu am pus cate o lingura intr-o forma si in mijlocul formei cate o visina; dam la frigider pentru cateva ore .

 Daca doriti se poate glazura cu ciocolata topita cu putina frisca , eu nu am facut acest lucru , am lasat-o asa .

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Noire - de sarbatoare" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura cu banane si iaurt

Postat de mirela0911

Prajitura cu banane si iaurt

Ingredientele uscate se amesteca bine impreuna. Untul se topeste si se lasa sa se raceasca usor. Peste ingredientele uscate se toarna jumatate din cantitatea de iaurt si untul topit. Se amesteca...

Citeste continuarea

Chec "Inima"

Postat de Creatsa

Chec "Inima"

Prima data ne ocupam de blatul de cacao: Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu un praf de sare pana devin spuma. Adaugam treptat lingura cu lingura zaharul si mixam pana...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.12.2013, 12:53
la 23.12.2013, 12:55
Frumos, chiar ca de sărbătoare.
la 23.12.2013, 12:57
la 23.12.2013, 13:05
Ce frumoase sunt
la 23.12.2013, 14:39

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking