Prăjitură rapidă cu albușuri, cacao și banane

Postat de DinDragostePentruGatit in Prajituri
17 Ian 2013 | 15947 vizualizari
Prăjitură rapidă cu albușuri, cacao și banane

Mi-au rămas albușurile după ce am dres supa, le-am valorificat într-o prăji rapidă... cu ce aveam la-ndemână. În 10 minute, prăjitura-i gata...

Ingrediente

  • 3 albușuri;
  • 3 lg făină;
  • 1 lg cacao;
  • 4 lg zahăr;
  • 2 lg ulei de floarea soarelui;
  • 1 esență se rom;
  • 1 banană;
  • unt - pentru uns tava;
  • 1 lgț praf de copt Dr. Oetker;
  • zahăr pudră vanilat - pentru decor;
  • un praf de sare.

Mod de preparare

Se cerne făina împreună cu praful de copt și cacaua.  

Se bat albușurile spumă, se adaugă în ploaie zahărul și se mixează până se dizolvă complet. 

Se înglobează amestecul de făină + praf de copt + cacao, un praf de sare. 

Se adaugă 2 lg ulei.

Se mixează până compoziția devine omogenă. 

La final se adaugă esența de rom. 

Se unge o tavă din sticlă Jena cu unt, se tapetează cu făină și se toarnă compoziția în acesta. 

Deasupra se așează banana tăiată rondele. 

Se coace în cuptorul cu microunde, la putere maximă, timp de 5-7 minute (depinde de puterea cuptorului). 

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură rapidă cu albușuri, cacao și banane" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Desert pasca dulce vanilata

Postat de eumimi

Desert pasca dulce vanilata

Punem branza proaspata intr-un bol incapator si o pasam cu blenderul vertical sau cu furculita.  Batem cu telul ouale cu zaharul si zaharul vanilat. Adaugam untul de la temperatura...

Citeste continuarea

Negresa de post

Postat de ralu_ca

Negresa de post

Intr-un bol incapator amestec faina, zaharul, cacao, bicarbonat sodiu, sare si omogenizez cu un tel ingredientele. Apoi torn cafeaua, uleiul, esenta si otetul amestecandu-le foarte bine. Trebuie...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.01.2013, 13:16
ma abonez si eu la desert...
la 17.01.2013, 13:16
O feliuta si mie!
la 17.01.2013, 13:18
Serviți,serviți!
la 17.01.2013, 13:30
la 17.01.2013, 13:42
cam buna tu Zoia

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking