Prajitura din albusuri cu ricotta

Postat de angyb in Prajituri
1 Mar 2013 | 5053 vizualizari
Prajitura din albusuri cu ricotta

Cum aveam niste albusuri congelate am hotarat sa fac o prajiturica .

Ingrediente

  • Blat:
  • 1 cana de albusuri
  • 1 cana de zahar
  • 1/2 cana de faina alba
  • 1 plic de drojdie pt.dulciuri
  • Crema:
  • 1 ou
  • 3 linguri de faina
  • 400 ml lapte
  • 1 ou
  • 1lingura de limoncello
  • 2 linguri de zahar
  • 200 ml frisca
  • 250 g ricotta
  • Glazura:
  • 100g ciocolata cu alune (maruntite)
  • 50g unt
  • Sirop:
  • 100 ml apa
  • 2 linguri de zahar
  • 1 lingura de limoncello

Mod de preparare

Blatul: Batem spuma albusurile pana cand se intaresc, dupa care se adauga zaharul si continuam sa batem pana cand devine o bezea. Adaugam faina amestecata cu drojdia si amestecam cu miscari de sus in jos. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade aproximativ 30-35 de minute (pana cand trece testul cu scobitoarea)

Crema: Amestecam faina cu oul si un pic de lapte. Dam la foc restul de lapte si cand incepe sa fiarba adaugam amestecul de faina si lasam sa fiarba pana cand se ingrosa amestecand mereu. Luam de pe foc si adaugam zaharul si lingura de limoncello. Lasam sa se raceasca.

Cand crema s-a racit o amesetcam cu ricotta si frisca batuta spuma .

Glazura:topim pe baie de abur ciocolata impreuna cu untul.

Sirop: Topim la foc mic zaharul impreuna cu apa dupa care adaugam lingura de limoncello si lasam sa se raceasca.

Asamblarea: Insiropam bine blatul ,intindem deasupra crema dupa care turnam deasupra glazura .Dam la rece cateva ore .

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura din albusuri cu ricotta" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert placinta cu mere

Postat de andaoana

Desert placinta cu mere

Curatam merele de coaja si de samburi si le razuim pe razatoarea cu ochi mai mare. Le scurgem de sucul pe care il lasa si le amestecam cu zaharul si cu scortisoara. Le calim intr-o...

Citeste continuarea

Tarta cu crema de vanilie si banane

Postat de timea

Tarta cu crema de vanilie si banane

Pentru aluat amestecam intr-un bol ingredientele si framantam pana obtinem un aluat care nu se mai lipeste de maini. Lasam aluatul pe masa de lucru aprox 20 de minute apoi intindem o foaia...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.03.2013, 10:34
la 01.03.2013, 10:59
la 01.03.2013, 11:38
Hmmm, minunată pentru o zi de început de primăvară. Bravo Angy
la 01.03.2013, 12:36
Denisa .Motan
Parinte multumesc
la 01.03.2013, 12:39

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking