Ingrediente
- 3 albușuri;
- 3 lg făină;
- 1 lg cacao;
- 4 lg zahăr;
- 2 lg ulei de floarea soarelui;
- 1 esență se rom;
- 1 banană;
- unt - pentru uns tava;
- 1 lgț praf de copt Dr. Oetker;
- zahăr pudră vanilat - pentru decor;
- un praf de sare.
Mod de preparare
Se cerne făina împreună cu praful de copt și cacaua.
Se bat albușurile spumă, se adaugă în ploaie zahărul și se mixează până se dizolvă complet.
Se înglobează amestecul de făină + praf de copt + cacao, un praf de sare.
Se adaugă 2 lg ulei.
Se mixează până compoziția devine omogenă.
La final se adaugă esența de rom.
Se unge o tavă din sticlă Jena cu unt, se tapetează cu făină și se toarnă compoziția în acesta.
Deasupra se așează banana tăiată rondele.
Se coace în cuptorul cu microunde, la putere maximă, timp de 5-7 minute (depinde de puterea cuptorului).
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură rapidă cu albușuri, cacao și banane" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (15)
|