Non plus ultra

Postat de Criss in Prajituri
3 Feb 2011 | 43808 vizualizari
Non plus ultra

Sau mai pe romaneste, fursecuri cu bezea. :D Nu ma intrebati de unde denumirea asta ciudat ca habar n-am. Asa apar in caietul cu retete al mamei, asa le-am zis si eu.

Ingrediente

  •  -300g faina
  • -200g unt sau margarina
  • -3 galbenusuri
  • -3 linguri zahar pudra
  • -1 plic zahar vanilat
  • -coaja rasa de la o jumatate de lamaie
  • Bezea:
  • -3 albusuri
  • -180 g zahar pudra
  • -1lingurita zeama de lamie
  • Pentru unit fursecurile,
  • gem de caise.

Mod de preparare

Din ingredientele de mai sus se face un aluat moale dar nelipicios. Se intinde aluatul pe planseta infainata, cu un pahar de tuica se taie rondele destul de mici. Fursecurile nu trebuie sa fie mari asa ca alegeti cel mai mic pahar pe care il aveti.

Se bat albusurile spuma tare, se adauga zaharul pudra si zeama de lamaie si se bate in continuare pana se topeste zaharul si rezulta o bezea teapana.

Bezeaua se pune intr-un posh si pe fiecare cerculet se face cate un mot.

Se coc fursecurile la foc mic 20-25 minute. Daca observati ca bezeaua isi schimba culoarea, coaceti cu usa cuptorului intredeschisa.

se lipesc cate doua cu gem de caise. Eu am facut cateva si cu gem de capsuni.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Non plus ultra" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (41)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert Non plus ultra

Postat de katty

Desert Non plus ultra

Mixam untul aflat la temperatura camerei cu 50 gr zahar, un praf de sare, vanilie si galbenusurile. Adaugam faina  si framantam un aluat nelipicios pe care il intindem cu sucitorul pe un blat...

Citeste continuarea

Non plus ultra

Postat de Creatsa

Non plus ultra

Mixam untul cu galbenusurile ,vanilia ,amoniacul si zaharul pudra. Il lasam sa se odihneasca 30 de min dupa care adaugam faina si framantam bine pana nu se mai lipeste de maini. Intindem o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.02.2011, 12:12
Wow, ce frumoase si aspectoase ! Pot lua 2-3 sa le gust ? Sunt si foarte , foarte bune !
la 03.02.2011, 12:27
Criss..n-o sa ti vina sa crezi dar exact asa ceva am vrut sa fac ieri in loc de prjitura cu rom ..cred ca folosim acelasi retetar ...glumesc ..eu stiu reteta de la soacra mea..ea are o denumire pe maghiara...nu stiu sa o scriu..dar cand o sa postez reteta o sa vedeti...atata stiu ca sunt delicioase.....
la 03.02.2011, 12:33
foarte aspectoase
la 03.02.2011, 12:35
foarte aspectuase, iau si eu cateva pana ma satur
la 03.02.2011, 12:43
Multumesc Bunica. Sigur ca poti lua cate vrei.

Vezi toate comentariile (41)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking