Nuci umplute cu cremă de cacao și nucă

Postat de panacris in Dulciuri
8 Noi 2013 | 22485 vizualizari
Nuci umplute cu cremă de cacao și nucă

Mulțumesc Laura pentru formă, mulțumesc Lavinia pentru inspirație! Un dulce foarte savurat înainte de 1989, se pare că a trebuit să treacă peste 20 de ani, că să o readuc în meniul familie;) Un pic cam migăloasă treaba cu coptul, dar foarte savuroasă apoi;)

Ingrediente

Pentri cojile de nuci:

  • ouă 2 bucăți,
  • ulei de rapiță 10 linguri,
  • lapte 10 linguri,
  • esență de buter vanilie 1 fiolă,
  • zahăr tos 100 g,
  • amoniac 1 plic,
  • oțet 1 lingură,
  • făină albă de grâu cca. 600 g

Pentru cremă:

  • margini de coji de nuci, rămase de la copt sau 150 g pesmet,
  • cacao neagră 2 linguri,
  • Brumi ( amestec de cacao cu zahăr gen Nesquik) 2 linguri,
  • nucă măcinat 3-4 linguri,
  • zahăr tos 3 linguri,
  • esență de rom 1 fiolă,
  • lapte rece 150 ml,
  • unt grăsime 85% 200 g,
  • zahăr pudră vanilinat pentru decor.

Mod de preparare

Ouăle se mixează cu unnpraf de sare și zahărul tos, până ce se topește zahărul. Apoi se adaugă uleiul, laptele șia moniacul stins, rând pe rând. Făina se adaugă în ploaie și se încoporează ușor, amestecându-se până ce se obține un aluat elastic. Din aluatul obținut se pun bile mici în preas specială, preîncinsă și unsă cu puțin ulei. Se închide presa și se ține strîns închisă,  la copt, pe flacăra aragazului, cca. 1 minut pe fiecare. Se repetă operaținuea, până ce se termină toată compoziția ( cca. 60 de minute :)) După ce s-a răci cojile de nuci se ” cosmetizează” îndepărtând marginile. 

Acestea se mărunțesc, se amesetcă cu pudra de cacao, Brumi, nucamăcinată, zahărul tos, esența de rom și laptele rece. Untul moale se mixează și se adaugă amestecul de mai sus, amestecându-se ușor până ce se va obține o cremă omogenă. Cojile  de nuci se vor umple cu crema obținută, se unsec două coji, pentru a se obține nuca, apoi se tăvălesc prin zahărul pudră vanilinat. Apoi se depozitează cca. 1 zi, în cutie metalică sau pe un platou acoperit cu folie alimentară. Cu cât stau mai mult cu atât se frăgezesc. Spor, răbdare și poftă bună! ;)

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Nuci umplute cu cremă de cacao și nucă" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (32)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de nuci cu cacao si umplutura de nuci

Postat de panacris

Reteta de nuci cu cacao si umplutura de nuci

Iata cum se prepara Reteta de nuci cu cacao si umplutura de nuci  Untul la temperatura camerei se amestecă cu zahărul pudră, sarea și extractul de vanilie energic până ce se...

Citeste continuarea

Desert nuci umplute cu nutella

Postat de sufletista

Desert nuci umplute cu nutella

Mixam untul moale cu zaharul pudra, cca. 2 min, dupa care adaugam ouale, mixand bine dupa fiecare. Adaugam treptat faina, amestecata cu praful de copt, coaja de portocala. La final,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.11.2013, 16:00
Pur si simplu le ador
la 08.11.2013, 16:01
cat de bune sunt astea
la 08.11.2013, 16:03
Ne dai si cafea?
la 08.11.2013, 16:05
Crisule, au iesit super! am bagat reteta la seif mor de pofta...
la 08.11.2013, 16:10
Da, Buni dau și cafea un dublu Espresso :-8

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking