Ingrediente
- pentru aluat:
- 250 g de unt moale
- 600 g de faina
- 4 oua
- 4 linguri de zahar
- 10 g de praf de copt
- pentru crema:
- 200 g biscuiti
- 200 g nuca
- 300 ml lapte
- 1 esenta de rom
- 100 g ciocolata topita
- 70 g zahar pudra
- 20 g cacao
Mod de preparare
Untul la temperatura camerei se mixeaza usor cu zaharul pudra cam 2-3 min, apoi se adauga ouale unul cate unul, sarea, amestecand bine pentru inca 2-3 min.
Se adauga faina cate o lingura, amestecand in continuare pana se formeaza un aluat omogen, nelipicios si moale.
Se formeaza bilute rotunde si se coc in forma de nuci speciala, pe care am uns-o cu putin ulei doar prima oara si am incins-o bine.
Se lasa aproximativ 2-3 minute intorcandu-se la jumatate de minut.
Se scot cojile de nuci cu ajutorul unui cutit.
Se ia fiecare coaja in parte si se indeparteaza surplusul de aluat.
Crema:
Intr-un bol, se pun nuca maruntita, biscuitii pisati, cacaoa, zaharul pudra,se amesteca, apoi se toarna ciocolata topita, romul si laptele fierbinte putin cate putin, pana cand se formeaza o crema.
Se umplu cojile de nuci: pe fiecare jumatate de nuca, se pune crema, dupa care se unesc.
Se pudreaza cu zahar pudra.
Inainte de servire se asteapta 12 ore.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Nuci umplute cu crema de nuca si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|