Ingrediente
- Pentru nudli:
- 2 cartofi mari fierti
- 3 sau 4 linguri de faina cu amidon
- sare,foi de dafin cat ajunge
- 1 ou proaspat
- o lingurita de zeama de lamaie
- Pentru sosul de zacusca:
- o ceapa mica
- 2 vinete
- 2 dovlecei
- 4 sau 5 ardei lungi rosii sau verzi
- ulei de masline
- sare,curry,vin alb
- Pentru decor:
- fistic si o felie de ardei rosu
Mod de preparare
Foarte simplu:
1. am pregatit nudliurile ,am pasat cartofii fierti bine cu sare si dafin pana a devenit ca un pireu uscat. Am adaugat oul, sarea, faina dupa ochi si putina zeama de lamaie ca sa nu aibe miros oul. In fine, a devenit o coca care nu se lipeste de maini, am lasat-o la odihnit 30 minute dupa care am facut bucatele mici date prin faina.
2. am pregatit sosul de zacusca: intr-o tigae am pus un fir de ulei de masline, ceapa taiata fin, dovleceii felioare, vinetele si ardeii rosii si verzi bucatele si am lasat cateva minute la rozolit. Am adaugat si jumatate de pahar de vin alb, curry cat ajunge, sare si am lasat cu capacul inchis sa fiarba verdeturile. Cand au fiert si s-a evaporat apa am scos din tigaie in masina de stors rosii si am stors sosul, adica am inlaturat cojile devenind un sos. Am adaugat si 2 linguri de fistic la sos, de fantezie.
3. am fiert nudliurile in apa si sare pana au iesit la suprafata, o chestiune de cateva minute. Le-am scurs si asezat in farfurie cu sosul de zacusca deasupra si decorat cu mult fistic. Am taiat si o felioara de ardei rosu foarte subtire si am invartit, am inchis cu o scobitoare si am asezat in mijlocul farfuriei pentru a avea un contrast de culoare.
Daca ti-a placut reteta noastra "Nudli cu sos de zacusca si fistic" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (8)
|