Nudli cu sos de zacusca si fistic

Postat de alba_zori in Paste
25 Oct 2012 | 3857 vizualizari
Nudli cu sos de zacusca si fistic

Nudli,gnocchi,sau galuste sarate,sunt mai moi decat pastele si mai aromate,imi plac foarte mult si am hotarat sa fac si sarate,foarte bune,sper sa va placa si voua.

Ingrediente

  • Pentru nudli:
  • 2 cartofi mari fierti
  • 3 sau 4 linguri de faina cu amidon
  • sare,foi de dafin cat ajunge
  • 1 ou proaspat
  • o lingurita de zeama de lamaie
  • Pentru sosul de zacusca:
  • o ceapa mica
  • 2 vinete
  • 2 dovlecei
  • 4 sau 5 ardei lungi rosii sau verzi
  • ulei de masline
  • sare,curry,vin alb
  • Pentru decor:
  • fistic si o felie de ardei rosu

Mod de preparare

Foarte simplu:

1. am pregatit nudliurile ,am pasat cartofii fierti bine cu sare si dafin pana a devenit ca un pireu uscat. Am adaugat oul, sarea, faina dupa ochi si putina zeama de lamaie ca sa nu aibe miros oul. In fine, a devenit o coca care nu se lipeste de maini, am lasat-o la odihnit 30 minute dupa care am facut bucatele mici date prin faina.

2. am pregatit sosul de zacusca: intr-o tigae am pus un fir de ulei de masline, ceapa taiata fin, dovleceii felioare, vinetele si ardeii rosii si verzi bucatele si am lasat cateva minute la rozolit. Am adaugat si jumatate de pahar de vin alb, curry cat ajunge, sare si am lasat cu capacul inchis sa fiarba verdeturile. Cand au fiert si s-a evaporat apa am scos din tigaie in masina de stors rosii si am stors sosul, adica am inlaturat cojile devenind un sos. Am adaugat si 2 linguri de fistic la sos, de fantezie.

3. am fiert nudliurile in apa si sare pana au iesit la suprafata, o chestiune de cateva minute. Le-am scurs si asezat in farfurie cu sosul de zacusca deasupra si decorat cu mult fistic. Am taiat si o felioara de ardei rosu foarte subtire si am invartit, am inchis cu o scobitoare si am asezat in mijlocul farfuriei pentru a avea un contrast de culoare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Nudli cu sos de zacusca si fistic" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Spaghetti cu sos si coaste de vitel

Postat de simona72

Spaghetti cu sos si coaste de vitel

Am ales sa fac aceasta mancarica la cuptor la foc mic, timp mai indelungat. Desigur ca se poate face si la Crock Pot Slow Cooker, asta daca aveti unul. Se taie ceapa si ardeiul julien si se pun...

Citeste continuarea

Tagliatelle cu ciuperci in sos alb

Postat de mirela0911

Tagliatelle cu ciuperci in sos alb

Se spala si se curata ciupercile, apoi se taie feliute. Sunca se taie bucatele mici ca bastonasele. Intr-o cratita se pune uleiul la incins, apoi se pun ciupercile si sunca la calit. Se presara...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.10.2012, 09:00
Prima servita!
la 25.10.2012, 09:02
la 25.10.2012, 10:47
la 25.10.2012, 11:03
la 25.10.2012, 12:53

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking