O noua surpriza & Placinte de tara cu mere, branza, nuca si varza

Postat de Meea in Dulciuri
5 Ian 2017 | 2996 vizualizari
O noua surpriza & Placinte de tara cu mere, branza, nuca si varza

         WELCOME BACK!
         Ne intalnim pentru prima data in acest an, 2017! Nu o mai lungim atata, sunt convinsa ca v-ati saturat de toate urarile si "review-urile" anului trecut si incepem anul in forta, cu multe surprize si idei noi pentru acest an. Dupa cum am promis, va prezint prima surpriza pentru voi in acest an: o noua categorie numita "INVATAND DE LA ALTII" (pentru ca stiu cat de mult v-a placut premiul primului meu concurs). In aceasta categorie voi alege cativa bucatari pasionati care ne vor prezenta retetele lor speciale, exact asa cum le fac ei! Da, voi face pe "jurnalista", desi niciodata nu mi-a placut acest lucru haha:)). Asa ca, primul bucatar pasionat din aceasta categorie este tatal meu! Tot cartierul cunoaste mirosul placintelor lui specifice din Ajunul sarbatorilor si toti asteapta sa fie chemati macar la o felie de placinta facuta de el! Da, in fiecare an, de sarbatori, tatal meu ne incanta cu placintele lui delicioase si iaca de atatia ani nu ne-am saturat deloc! Haide tatitcule, spune-ne, cum le faci?
          "Inca imi amintesc cum ne adunam acasa la tara, in jurul cuptorului, unde mama cu dibacia ei incepea pregatirile pentru sarbatori,
          Focul aprins in cuptor, lemnele care trosneau in valvataia focului parca ne indemnau sa ne cuibarim cat mai aproape de cuptor si cu placere sa asistam la toata agitatia ce incepea: framantarea aluatului, umplerea placintelor si coacerea lor, iar la final sa gustam din minunatiile scoase din cuptor."

Ingrediente

  • *placintele sunt facute dupa ochi, de aceea gramajele sunt cu aproximatie
  • Ingrediente aluat (1 placinta):
  • 300g faina
  • 25g drojdie uscata
  • 150ml apa calda (35 grade)
  • zahar
  • 50ml ulei


  • Ingrediente umplutura ( 4 feluri):
  • 1. Umplutura cu mere:
  • 1/2kg mere curatate si date pe razatoare
  • 160g zahar
  • gris

  • 2. Umplutura cu varza:
  • 300g varza murata
  • piper
  • 3.Umplutura cu branza:
  • 400g branza dulce de vaci
  • 1 galbenus
  • 1 plic zahar vanilat
  • 150g zahar
  • gris
  • 4.Umplutura cu nuca:
  • 200g nuca macinata
  • 150g zahar

Mod de preparare


         Va voi prezenta modul de pregatire a aluatului: punem faina si putina pe marginea vasului, lasand un cuibusor in mijloc. Umplem cuibusorul cu drojdia inmuiata in apa calduta si o lingura de zahar. Se lasa deoparte pana cand amestecul se umfla.

         Se framanta aluatul cu 50ml ulei si se mai adauga apa calduta sau faina in functie de nevoie, pana cand aluatul se leaga. Acoperim vasul si lasam aluatul la dospit 1 ora (va rezulta un aluat de aprox. 400-450g).

         Pentru umplutura cu mere procedam astfel: amestecam merele date pe razatoare impreuna cu zaharul si le lasam la macerat 3-4 ore.
       Intindem aluatul intr-o foaie mai subtire. Intindem peste aluat merele si presaram pe deasupra si gris.

         Rulam aluatul si il punem intr-o tava pentru chec. Ungem placinta cu un ou batut si dam tava la cuptor pana cand placinta capata o nuanta aramie.

        Pentru umplutura cu varza murata procedam astfel: taiem marunt varza si o punem la calit, contimentand-o cu putin piper.
        Intindem varza peste aluat, rulam placinta, o ungem cu ou batut si o dam la cuptor.
        Pentru umplutura cu branza dulce de vaci procedam astfel: amestecam branza dulce cu galbenusul, zaharul vanilat si zaharul.
        Intindem amestecul de branza peste aluat, rulam placinta,  o ungem cu un ou batut si o dam la cuptor.
         Pentru umplutura cu nuca procedam astfel: intindem peste aluat nuca macinata si presaram 150g de zahar. Rulam placinta, o ungem cu un ou batut si o dam la cuptor.


         In acest moment veti simti mirosul imbietor de placinte de tara si cu siguranta va veti bucura de rezultat!

Daca ti-a placut reteta noastra "O noua surpriza & Placinte de tara cu mere, branza, nuca si varza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Prajitura multra de scortisoara

Postat de cristeena20

Prajitura multra de scortisoara

Amstecam zaharul cu scortisoara, faina si bicarbonatul   Adaugam ouale treptat si amestecam bine, aduagand si laptele . La final adaugam untul topit si racit ....

Citeste continuarea

Mini-torturi dietetice, cu capsune

Postat de rhapsody

Mini-torturi dietetice, cu capsune

Blat: 1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Separa albusurile de galbenusuri. 3. Mixeaza galbenusurile spuma cu 25 g indulcitor Green Sugar. 4. Separat mixeaza...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.01.2017, 13:03
la 05.01.2017, 13:07
Super!
la 05.01.2017, 13:17
Frumoase imagini! Si placintele tare bune!
la 05.01.2017, 13:33
Ce de bunătăți! As servi cu mere la ora asta!
la 05.01.2017, 13:42
ce bunatati

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking