Ochi de paun- esuati,unu-i la apus si altul la rasarit

Postat de Constelatialeu in Dulciuri
13 Mar 2015 | 4409 vizualizari
Ochi de paun- esuati,unu-i la apus si altul la rasarit

Gustul nu-i esuat,doar aspectul,ca am cam fost ciufuta azi si s-a ciufulit si paunul......

Ingrediente

  • Aluat
  • 500 g faina
  • 150 g untura
  • 30 g drojdie
  • 150 ml lapte caldut
  • 3 galbenusuri
  • 1 lingura de zahar
  • un praf de sare
  • 2 linguri cacao+ 1 lingura lapte
  • Umplutura
  • 200 g nuci macinate
  • 3 albusuri
  • 100 g zahar farin
  • visine din dulceata scurse de sirop
  • gem de caise

Mod de preparare

Aluat : Intr-un castron cernem faina,facem o adancitura in mijloc,punem drojdia sfaramata,adaugam zaharul ,sarea si 50 ml lapte caldut,amestecam putin cat sa se omogenieze si lasam sa creasca cca 10 min.Cand a crescut maiaua,adaugam galbenusurile,untura si restul de lapte si incepem sa framantam.Impartim aluatul in doua parti egale,intr-una din parti adaugam cacaua amestecata cu laptele si framantam bine.Punem in castrone fiecare parte de aluat,acoperim cu un prosop si lasam sa creasca cca 30-40 min.

Umplutura : Albusurile cu un praf de sare le mixam,dar nu foarte tare,adaugam zaharul si mai mixam cateva minute,apoi adaugam nuca si omogenizam.Visinele le scurgem de sirop.

Asamblare :

Dupa ce a crescut aluatul,fiecare bucata o impartim in doua.Trebuie sa avem 2 foi albe,2 foi maro. Intindem o foaie alba,am format un dreptunghi,apoi o foaie maro de aceiasi dimensiune,peste foaia alba intindem gem de caise,apoi punem foaia maro.Pe lateralele mai lungi asezam visine in sir indian si apoi rasucim spre interior si lasam un spatiu unde o sa punem nuca cu albusurile.Ideea este ca trebuia sa rotesc mai mult si sa las un spatiu mai mic intre ele,pentru ca in cuptor a crescut si s-au desfacut....deci esuat am zis,esuat ramane....Procedam la fel si cu cele doua foi ramase,doar ca inversam pozitiile,jos foaia maro,deasupra foaia alba.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ochi de paun- esuati,unu-i la apus si altul la rasarit" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Cheesecake cu ciocolata

Postat de comanligia

Cheesecake cu ciocolata

Se unge o forma de tort ,rotunda,detasabila, de 20 cm cu unt. Intr-un bol se pun biscuitii si se mixeaza pana devin pudra. Peste ei se adauga untul topit si se amesteca bine pana se...

Citeste continuarea

Desert placinta cu mere la Panini Maker Breville

Postat de autodiag

Desert placinta cu mere la Panini Maker Breville

Se freaca untul moale cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga oul, praful de sare, esenta de vanilie si smantana. Se adauga si bicarbonatul de sodiu si praful de copt stinse cu o lingura de otet....

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.03.2015, 21:12
mie imi place
la 13.03.2015, 21:15
Nu ti-o fi iesit cum ai vrut, dar sigur este super la gust!
la 13.03.2015, 21:17
Ochii se uita in directii diferite)) Sa stii ca-mi place sasia ta!
la 13.03.2015, 21:19
Ochii sunt divortati, dar gustul cred ca e delicios!
la 13.03.2015, 21:24
e gustoasa rau...nu stiu de ce tot zici ca nu arata bine

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking