Oishr - Cafea cu ghimbir din Yemen

Postat de mitinita in Cafea
14 Mai 2011 | 9238 vizualizari

Mereu incerc arome noi de cafea si cum nu mai incercasem ghimbir numai in chai, am zis hai sa o fac si pe asta. O aroma interesanta,iute si exotica. Reteta originala de pe about.com este mult mai potenta,la o cana de apa e nevoie de 6 lingurite de cafea,4 de zahar si de una si jumatate de ghimbir pudra. Eu am adaptat-o dupa gustul meu.

Inapoi la reteta

Comentarii (29)

la 14.05.2011, 22:42
Chiar interesant. Daca zici ca e buna...o sa incerc maine neatza
la 14.05.2011, 22:48
Wow Miti...grozava idee...vad ca iti place tare sa incerci gusturi noi cauta la plafar( farmacii naturiste) extract de stevie...in jur la 10 lei o sticluta, pui in picaturi si indulcesti cat vrei...e o varianta sanatoasa, nu ingrasa deloooc pentru a inlocui zaharul...in schimb zaharina....te pup cu drag...
la 14.05.2011, 23:52
o sa incerc
la 15.05.2011, 08:28
mie ghimbiru asta mi se pare prea aromat ,prea puternic cel putin pt cafea
la 15.05.2011, 09:32
la 15.05.2011, 09:53
interesant
la 15.05.2011, 09:56
ruxy,eu beau cafeaua cu putin lapte si fara zahar,dar aici a fost nevoie de un indulcitor. Multumesc de tip,o sa incerc
la 15.05.2011, 09:57
Mvmih,sa pui putin cate putin pana obtii gustul dorit
la 15.05.2011, 10:15
mihaela
diva
sufletista
la 15.05.2011, 10:15
mona,se pune putin cate putin,dar imi inchipui ca nu e pe gustul multora
la 15.05.2011, 10:40
Sau daca poti.... mai bine sirop de artar
la 15.05.2011, 10:51
siropul de artar il folosim mai mult la pancakes,desi parca mi-as face si niste granola cu el. chiar nu vreau zahar la cafea,mai ales ca o fac in stil american,mai multa si mai slaba. Data trecuta,pe cafenea,i-am zis cafea lunga si s-au luat de mine La noi asa e la cafenele:cafea lunga si scurta (espresso)
la 15.05.2011, 15:14
aromata si buna
la 15.05.2011, 21:43
Foarte aromata
Qishr este foarte populara in Yemen deoarece se prepara din coji de cafea, deci e mai ieftina
La noi de sarbatori se serveste o cafea asemanatoare care se fierbe mult pana devine concentrata dar cu cardamom si amara, fara zahar.E foarte gustoasa si asa cum ai spus se serveste in cantitati mici; avem niste canutze speciale pentru ea( le poti vedea in fotografia de la "mamool".
Se toarna cantitati mici; daca mai vrei intinzi cescuta si ti se mai pune, daca nu mai vrei sa bei clatini cescuta. este semnul ca ai terminat de baut cafea.
Soacra mea cumpara cafea verde din Yemen( cafeaua de Yemen este de calitate superioara si foarte apreciata in lumea araba) pe care o prajeste acasa si o macina astfel incat sa ramana putin mai grunjoasa.
Cand vin musafiri ii servesti cu cafea amara - se numeste cafeaua de bine venit"ahlan wa sahlan" si inainte de terminarea vizitei se serveste cafea dulce; daca servesti musafirii la venire cu cafea dulce inseamna ca nu sunt bineveniti
Ce obiceiuri sunt in Iran referitoare la cafea? Ar fi interesant sa ne povestesti de obiceiurile de acolo
la 15.05.2011, 21:47
Mihaela,ce lucruri interesante povestesti eu nu cred ca m-as adapta acolo,totul mi se pare foarte complicat
Cat despre aromele astea la cafea,nu stiu daca ar fi pe placul meu,vreau sa simt aroma puternica a cafelei,nu altceva

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking