Olla de Carne

Postat de nico15 in Supe/Ciorbe
5 Noi 2010 | 5242 vizualizari
Olla de Carne

Ingrediente

  • 3-4 cartofi noi
  • 5-6 camote(cartofi dulci)
  • 2 bucati de porumb
  • 1 chayote verde
  • 1 chayote vernil mai deschis
  • 1-2 radacini de yuca
  • 1 radacina de tiquisque
  • 500-600 gr de carne de vita
  • ½ de varza
  • 1-2 cepe
  • 1 banana verde(platano)
  • 2-3 fire telina apio
  • ½ de capatana de usturoi
  • 1 ardei rosu
  • 2 frunze de dafin

Mod de preparare

Se spala si se curata de coaja: cartofii noi, cartofi dulci(camote), yuca si tiquisque, taindu-se in bucati mai mici, daca nu sunt mari se pot lasa si intregi. Porumbul se curata de frunze si matase se spala, rupandu-se in bucati mai mici. Se curata de coaja chayote si se taie in bucati potrivite. Banana se taie si ea in bucati mai mici. Ceapa se taie marunt la fel si telina apio si ardeiul, usturoiul se curata si se piseaza. Varza se taie in sferturi.

Carnea se taie in cuburi potrivite si se pune la foc 30 de minute in oala sub presiune cu ceapa si telina, dupa care se adauga celelalte legume lasanduse 1-1 ½ dupa care se verifica daca legumele sunt fierte, daca sunt fierte se sareaza si pipereaza si se adauga frunzele de dafin, lasandu-se sa mai fiarba 5-7 minute fara capac.

Dupa care, vom scoate legumele din oala sub presiune si se va servi aceasta mancare ca in imaginile alaturate.

Aceasta mancare se poate servi acompaniata si de orez. Intr-o cratita potrivita se pune ulei se toaca o ceapa, un ardei rosu si 2-3 fire de cimbru, dupa ce s-au inmuiat legumele, se adauga orezul care a fost spalat in prealabil si se lasa la foc adaugandu-se apa la fierbere, se da la cuptor, maximum 25 de minute.

Aceasta mancare traditionala din Costa Rica este foarte raspandita in America Latina, fiecare popor putand sa mai adauge si alte legume specifice tarii lor.

Dupa cum putem observa in imaginile alaturate aceasta mancare traditionala ar putea fi: o supa, legume fierte precum si orez cu carne, are un gust foarte bun si usor dulceag.

Pofta Buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Olla de Carne" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (5)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Rasol de pui cu galuste imperiale

Postat de panacris

Rasol de pui cu galuste imperiale

Puiul curățat, spălat se pune la fiert în vasul minunat de la Zepter (sunt în criză de timp!)  pentru cca. 15 minute, până ce se ajunge la punctul de fierbere. Apoi...

Citeste continuarea

Ciorba falsa de burta ( cu ciuperci pleurotus )

Postat de Ina

Ciorba falsa de burta ( cu ciuperci pleurotus )

Ciupercile pleurotus taiate julien se pun la fiert intr-o oala cu 1-2 litri de apa  si putina sare. Dam pe razatoarea mica morcovul si pastarnacul, dupa care  calim amestecul in 2-3...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.11.2010, 08:16
prima la masa superb
la 06.11.2010, 16:00
Mai Nico,trebuie sa facem o plimbare pana in Costa Rica sa ne aprovizionam cu legumele astea.
la 07.11.2010, 08:11
ingenios si variat bun
la 09.11.2010, 16:53
la 10.05.2011, 16:11

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking