Omleta cu broccoli si telemea, la cuptor

Postat de RODIMUR in Aperitive / Garnituri
6 Oct 2020 | 4845 vizualizari
Omleta cu broccoli si telemea, la cuptor

Am făcut astăzi dimineață, pentru micul dejun o omletă gustoasă, pufoasă și sănătoasă (nu numai pentru că era făcută la cuptor, ci și pentru că avea broccoli printre ingrediente, o legumă excelentă pentru sănătatea noastră). Și m-am gândit să v-o prezint...

Ingrediente

  • 4 ouă
  • câteva buchețele de broccoli proaspăt
  • 100 grame de telemea
  • 40-50 grame de cașcaval răzuit
  • sare (opțional)
  • piper
  • unt/ulei de floarea soarelui pentru uns tava

Mod de preparare

Buchețelele de broccoli se spală sub jet și se lasă în strecurătoare, ca să se scurgă bine de apă.

Se răzuiește fin cașcavalul, iar telemeaua se răzuiește pe răzătoarea mare.

Se sparg ouăle și se mixează cu foarte puțină sare (pentru că telemeaua este suficient de sărată) și cu piper, după gust.

Se unge o tavă termorezistentă cu unt, sau cu ulei de floarea soarelui și se toarnă în ea ouăle mixate cu sarea și piperul.

Peste ouăle mixate se presară telemeaua răzuită și apoi se pun deasupra buchețelele de broccoli.

Se presară cașcavalul răzuit pe toată suprafața omletei și se dă tava la cuptor, la temperatură medie.

Se lasă omleta în cuptor până ce se rumenește frumos, după care se scoate din cuptor, se porționează și se servește imediat, eventual cu pâine prăjită și salată sau roșii, după preferință. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Omleta cu broccoli si telemea, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Cartofi copti, cu sunca, carnati si branza topita

Postat de retetele_tinei

Cartofi copti, cu sunca, carnati si branza topita

Cartofii se spala si se sterg.Rupem cate o bucata de folie de aluminiu, pt fiecare cartof. Cartofii se impacheteaza in folie de aluminiu si se aranjeaza in tava. Tava se da la cuptor, pana...

Citeste continuarea

Oua decorate cu servetele colorate

Postat de Reli_B

Oua decorate cu servetele colorate

Spalam ouale si le punem la fiert in apa cu putina sare. Din momentul in care incepe sa fiarba apa, le lasam 5-6 minute. Le scoatem din apa si le lasam sa se raceasca, ca sa le putem tine in mana....

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.10.2020, 22:27
la 06.10.2020, 22:35
la 07.10.2020, 09:08
Buna!
la 07.10.2020, 09:46
Mulțumesc frumos, Cristina!
la 07.10.2020, 09:47
Mulțumesc frumos, Dantes!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking