Omleta cu orez si pui

Postat de radu_popovici in Aperitive / Garnituri
23 Ian 2012 | 5528 vizualizari

Omletele sunt la ordinea zilei in toate casele romanilor. De ce? Pentru ca sunt usor de facut, versatile si hranitoare. Vreau sa va propun o varianta care transforma omleta intr-o masa completa, satioasa si hranitoare.

Ingrediente

  • 80 g piept de pui dezosat si fara piele, taiat cubulete mici
  • 3 linguri de ulei de orez
  • 1 ceapa mica, tocata marunt
  • 1/2 morcov mic, curatat si taiat cubulete mici
  • 2-3 ciupercute, tocate
  • 2 lingurite de patrunjel proaspat, tocat marunt
  • 1 plic cu orez Bob cu Bob Colosal
  • 2 linguri de lapte
  • 1 lingura de pasta de rosii
  • 1 catel de usturoi, ras
  • 1/2 lingurita de boia iute
  • sare
  • piper negru, proaspat macinat
  • 4 oua
  • sosul dvs. preferat, pentru servit (eu am ales sirop de ardei iute)

Mod de preparare

Se fierbe orezul conform indicatiilor de pe ambalaj. Se scurge bine si se pune deoparte.

Intre timp se sareaza si se pipereaza carnea. Se incing 2 linguri de ulei intr-o tigaie, la foc iute. Se adauga carnea si se soteaza 1-2 minute. Se micsoreaza flacara, se adauga ceapa si se caleste 2-3 minute la foc mic, pana se inmoaie.

Se adauga ciupercile, usturoiul si morcovul si se gatesc la foc mediu, pana ce vegetalele sunt fragede, iar carnea este facuta si rumenita dupa dorinta. Se adauga patrunjel si se amesteca bine.

Se adauga pasta de rosii, boia, sare si piper si se amesteca pana ce ingredientele sunt toate fierbinti. Se pun deoparte.

Se bat ouale cu lapte, sare si piper, intr-un bol. Se incinge jumatate din uleiul ramas intr-o tigaie pentru omleta. Se toarna jumatate din mixtura de oua si se gateste 1 minut. Se scoate omleta si se adauga pe ea jumatate din mixtura de de carne si orez. Se ruleaza omleta si se serveste alaturi de un mic bol cu sosul dvs. preferat.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Omleta cu orez si pui" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pui Macao

Postat de mimmi

Pui Macao

Legumele taiati-le cat mai subtire pentru a gati mai repede! Topim untul intr-o tigaie, adaugam legumele si le lasam sa se caleasca, cu capacul pus pe tigaie. Cand sunt aproape calite, adaugam...

Citeste continuarea

Ciorba de usturoi

Postat de Zamfira

Ciorba de usturoi

Spalam si portionam carnea de pui, o punem la fiert in vasul Zepter si indepartam spuma formata. Curatam, spalam legumele, le taiem marunt (un morcov il dam pe razatoarea mare). Adaugam legumele,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.01.2012, 12:53
excelent
la 23.01.2012, 13:06
ce tentant arata
la 23.01.2012, 13:17
buna buna
la 23.01.2012, 13:17
delicioasa
la 23.01.2012, 14:19
papa buuuuunnnnn

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking