Omleta de sambata dimineata

Postat de panacris in Aperitive / Garnituri
25 Noi 2015 | 4477 vizualizari
Omleta de sambata dimineata

Hahaha, n-am mai venit de multișor cu rețete reciclate ;) Citiți, preparați și savurați;) Sincer, e o rețetă ce am învățat-o din spusele lui TataZmeu, acum 23 de ani, când mi-a povestit cu ce bunătăți îl ospăta bunica lui în copilărie ;) În familia mea, adică în copilărie :D, n-am pomenit așa ceva :D Cartofii prăjiți își au rostul lor, iar omleta e alt fel :D Dar i-am molipsit și pe părinții mei ;)Combinația 3 în 1, s-a dovedit bunăăăă;)   Nu știu de ce nu v-am adus până acum rețeta asta :(, aaaa, ba da, știu, pentru că nu am timp să pozez farfuria finală, mereu se epuizează instant ;) De data asta, n-am dat alarma cu clopoțelul, (Am 3 clopoțele cu sunete diferite: unul ptr mic dejun, altul ptr prânz și al treliea ptr cină;)))) că masa e servită:D Întâi, am pozat, apoi am clopoțit ;) Hai, că v-am amețit, o rețetă simplă, reciclată, dar cu multe amintiri în spate! ;) 

Ingrediente

  • 8 bucăți oua
  • cca. 300 g cartofi prăjiți
  • 125 g bacon cubulețe
  • 1 legătură Ceapă verde
  • cca. 50 g Telemea rasă
  • Ulei de rapiță pentru prăjit

Mod de preparare

Intr-o tigaie, eu folosesc Doubleta, se pun cca, 2 linguri de ulei la încins. Se adaugă cartofii  ”resturile” de cartofi prăjiți, de vineri :d, noi, vinerea avem  zi de cartofi prăjiți, Asta pentru că gătesc Zmeișorii ;), cu diverse adaosuri J (cârnați, ceafă, cotlet, pui)], mereu prepar mai mulți, ca să rămână ptr omleta bogată de sâmbătă;), baconul cubulețe și ceapa verde tăiată mărunt, lăsându-se la gătit, acoperit cca. 3-4 minute.

Între timp se bat ouăle energic cu un praf de sare și se adaugă peste ingredientele din tigaie, lăsându-se la gătit cca. 5 minute acoperit, apoi se întoarce omleta, în cazul meu tigaie, ca să se rumenească pe ambele părți.

Omleta se porționează, și se serveșete cu salată/murături de sezon, cu pâine Zmeișorii, în cazul meu, fără ;) Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Omleta de sambata dimineata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Placintele cu ficatei

Postat de gicuta69

Placintele cu ficatei

Umputura: Ceapa tocata marunt  o calim in ulei, apoi adaugam ficateii spalati si tocati in bucati mici. Îi lasam sa fiarba pana scade lichidul lasat. Cand lichidul a scazut...

Citeste continuarea

Cosulete aperitiv din foietaj, cu bacon si ciuperci

Postat de merisor67

Cosulete aperitiv din foietaj, cu bacon si ciuperci

Lasam foietajul sa se dezgete la temperatura camerei si preparam intre timp umplutura. Tocam ceapa solzisori si o calim in uleiul incins pana devine sticloasa, apoi adaugam peste ea, ciupercile...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.11.2015, 21:09
la 25.11.2015, 21:14
Delicioasa
la 25.11.2015, 21:14
Parca-i miercuri azi, mai pe seara...
la 25.11.2015, 21:20
Sățioasă omleta!
la 25.11.2015, 21:22
Cleme, eu am adus rețeta miercuri, ca sâmbăta după post să poată fi savurată

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking