Omleta in stil american cu avocado, porumb si sos de Tahini

Postat de Satisfyyourcravings in Sandvisuri
8 Sep 2017 | 2678 vizualizari
Omleta in stil american cu avocado, porumb si sos de Tahini

Ingrediente

  • 3 oua
  • sare, piper
  • 1 lingura chives proaspat tocat
  • 1 lingura de unt
  • 3 rosii uscate la soare, tocate
  • 20 grame branza galbena (Eu am folosit Gouda; se poate folosi si cascaval)
  • 1 felie de paine rustica
  • unt
  • 50 grame porumb
  • 1/2 avocado
  • 2-3 felii de bacon (eu am folosit vegan, din alge)
  • 1 mana frunze de salata
  • Pentru sos:
  • 2 lingurite tahini
  • 2 lingurite ulei
  • sucul de la 1/4 lamaie
  • sare
  • cateva frunze de busuioc (eu am folosit micro busuioc)

Mod de preparare

Se prajeste porumbul pana devine brun si crocant, intr-o tigaie cu putin ulei.

Se bat ouale ca pentru omleta, impreuna cu sare, piper si chives tocat. 

Se incalzeste untul intr-o tigaie, la foc mediu, se adauga ouale si se lasa 20-30 de secunde. Cu o spatula, se impinge compozitia dinspre margini spre centru. Se inclina tigaia, astfel incat oul negatit sa curga spre marginea tigaii. Se adauga rosiile uscate la soare si se lasa pana cand ouale s-au gatit aproape complet. Se adauga branza in centru, apoi se impacheteaza omleta, pornind dintre margini. 

Se prajeste felia de paine si se unge cu unt.

Se prajeste baconul in functie de preferinte. 

Se amesteca toate ingredientele pentru sosul de tahini. 

Se aseaza omleta pe felia de branza, se adauga baconul deasupra, impreuna cu porumbul, salata, avocadoul si se presara cu sare, piper si frunze de busuioc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Omleta in stil american cu avocado, porumb si sos de Tahini" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Sandvis indragostit

Postat de Pungasa_Rogue

Sandvis indragostit

Peste o felie de paine se adauga o felie de salam, o felie de branza topita, o felie de rosie taiata pe rotund (dupa ce rosia a fost spalata), o felie de salam si in, final, cealalta felie de...

Citeste continuarea

Sandwich-uri coapte, din aluat de paine si omleta cu de toate

Postat de merisor67

Sandwich-uri coapte, din aluat de paine si omleta cu de toate

Pentru aluat, frecam drojdia cu zaharul, intr-un bol si le diluam cu lapte caldut, apoi adaugam o mana de faina si omogenizam. Acoperim bolul cu un stergar si il lasam la loc caldut pentru 10...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.09.2017, 18:27
la 08.09.2017, 19:54
la 09.09.2017, 09:41
Ce bună ar fi la ora asta!
la 10.09.2017, 18:00
la 10.09.2017, 20:02

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking