Ingrediente
- Pentru sos:
- 1/2 cana maioneza (preferabil de casa)
- 1 lingura ketchup (preferabil de casa)
- 2 linguri de pasta de hrean (preferabil de casa)
- 1/3 lingurita boia
- 1/4 lingurita sare
- un varf de lingurita oregano uscat
- 1 varf de cutit piper negru
- 1/3 lingurita chilli praf
- Pentru pane:
- 1 ou
- 1 cana lapte
- 1 cana faina
- 1 1/2 lingurita sare
- 1 1/2 lingurita chilli
- 1 lingurita boia
- 1/2 lingurita piper
- 1/3 lingurita oregano uscat
- 1 ceapa mare
Mod de preparare
Se prepara sosul, mai intai. Punem toate ingredientele intr-un castron si le amestecam bine, apoi punem sosul la frigider.
Curatam ceapa si apoi o taiem felii de aprox. 1/2 cm. Desprindem inelele de ceapa, cu grija, sa nu se rupa.
Preparam aluatul pt pane: batem oul bine, adaugam condimentele, laptele, apoi, treptat faina.Luam inelele de ceapa si le punem pe toate in castronul cu aluat si le amestecam foarte incet cu o paleta, pana sunt unse de tot cu compozitie. In uleiul incins bine, dar nu la foc maxim, prajim pe rand toate inelele.
Le luam pe un servet de hartie, ca sa mai absoarba putin uleiul in exces, apoi scoatem sosul pregatit dinainte din frigider si servim cu mare pofta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Onion rings" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (11)
|