Orez cu anghinare

Postat de alba_zori in Mancaruri de legume
23 Mar 2012 | 8739 vizualizari
Orez cu anghinare

Am primit niste anghinare si m-am gandit cum sa-i fac mai simplu si bun,imi plac tare si se zice ca sunt buni la ficat, se fac in mai multe feluri,in ulei,in otet,umpluti,etc,dar eu acum am facut cat mai simplu am putut,sper sa va placa si sa cautati sa va cumparati, eu cu greu gasesc, dar din cand in cand se intampla sa primesc. Pofta mare!

Ingrediente

  • 4 anghinare.
  • 2 cartofi.
  • 6 linguri de orez.
  • foi de dafin.
  • sare dupa gust.
  • ulei de masline.
  • ceapa taiata marunt.(se poate pune si usturoi).
  • patrunjel sau leustean.
  • piper dupa gust.
  • doua linguri de vin alb dulce.

Mod de preparare

Este foarte bun chiar daca e simplu de preparat,curatam anghinarele bine de cojile care sant tari,curatam si cotorul ca e foarte bun si el,ii taiem in patru si curatam si puful din mijloc,le frecam repede cu lamaie ca sa nu se oxideze,si le lasam cateva minute in apa cu lamaie,apoi punem o cratita cu apa la fiert si cand fierbe apa adaugam si anghinarele,un pic de sare si lasam sa fiarba pana vedem ca s-au inmuiat feliile si cotorul,verificam cu furculita.

Intre timp punem si o alta cratita mai marisoara la foc cu ceapa taiata fin,usturoi,orezul,si cartofii curatati si taiati cubulete,punem si apa c-am pana la mijlocul cratitei,vinul dulce si lasam sa fiarba bine orezul,punem si foaia de dafin,patrunjelul sau leusteanul,sare,piper. Cand e gata orezul si cartofii luam laoparte si punem in farfurie condimentand si cu uleiul de masline o lingura si jumate ajunge la portie,deci scoatem si anghinarele calde cu strecuratoarea si le asezam in farfurie,langa orez,se poate si amesteca in orez,dar mie imi place si asa. Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu anghinare" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Rosii umplute cu ton si sardine, in stil mediteranean

Postat de rocsi_1612

Rosii umplute cu ton si sardine, in stil mediteranean

Spalam rosiile, le taiem un capac. Cu ajutorul unei lingurite, scoatem pulpa de rosie, pe care o punem intr-un bol, iar rosiile scobite le punem cu gura in jos, pe un tocator, sa se scurga putin....

Citeste continuarea

Anghinare cu broccoli si orez

Postat de monicamarton

Anghinare cu broccoli si orez

Curăţaţi şi spălaţi anghinarea, broccoli, apio, prazul, usturoiul, lămâia, orezul. Curăţaţi anghinarea de tulpina lemnoasă şi de frunzele exterioare care sunt tari, până...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.03.2012, 19:37
Adica anghinare??
la 23.03.2012, 19:42
nu stiam exact cum se numesc,scuze
la 23.03.2012, 19:45
N-am mancat pana acum... dar cred ca-i bun.
la 23.03.2012, 19:55
Nici eu nu am mai mancat,dar e bine de stiut cum se face
la 23.03.2012, 20:09
treuie sa fie bun

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking