Orez cu carnat Trandafir

Postat de mihaelar63 in Mancaruri cu carne
15 Feb 2014 | 4840 vizualizari
Orez cu carnat Trandafir

Stiu ca veti spune : ,, Asta e mancare serioasa ? '' Eu nu prea mai cumpar mezeluri , poate ceva sunculita sau carnat traditional . Dar cand am vazut carnatul Trandafir m-a cuprins o pofta nostalgica . Nostalgie de pe vremea cand carnea era pe cartela si carnatul Trandafir era la mare cautare.Faceai cu el tocanita cu mamaliga , cu cartofi , cu orez sau chiar fript cu pireu . Nevoia te invata , il tocam si puneam chiar si in sarmale sa inmultim carnea .

Ingrediente

  • 4 carnati Trandafir (800 gr)
  • 500 gr orez camolino (cu bob mare rotund)
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 legatura patrunjel verde
  • frunze de praz
  • sare
  • piper
  • 100 ml ulei
  • 3-4 cani apa

Mod de preparare

Se curata si se spala legumele .

Opariti usor carnatul.Taiati-l rondele si puneti la prajit cu ulei intr-o cratita mare non- aderenta .

Ceapa ,prazul ,morcovul si o parte de patrunjel se toaca cu ajutorul robotului .

Prajiti usor si legumele impreuna cu carnatul . Sarati.

Adaugati orezul . Amestecati din cand in cand si prajiti 2-3 minute.

Se pune apa  , se amesteca si se pune capac .

Din acest moment nu mai umblati in cratita .

Lasati orezul sa se infoaie frumos la foc mic .

Dupa 10 min. gustati orezul sa vedeti cat este de sarat .

Tocati restul de patrunjel , amestecati cu 100 ml apa [ si sare daca e necesar].Turnati amestecul in cratita si cu ajutorul unei furculite amestecati usor rasfirand orezul sa nu se sfarme . Mai lasati sa se odihneasca sub capac 5 minute.

Serviti asezonat cu piper . Langa merg bine gogosarii  marinati

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu carnat Trandafir" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

4 pere

100 gr brânză gorgonzola DOP

30 gr miere

Miez de nucă

Câteva fire de... citeste mai mult

Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Musaca de zucchini (dovlecei) cu carne tocata la cuptor

Postat de TAB1TA

Musaca de zucchini (dovlecei) cu carne tocata la cuptor

Se condimenteaza carnea. Se curata morcovii si ceapa, se spala. Ceapa se taie marunt. Morcovii se dau pe razatoare. Zucchini se spala. Se poate lasa cu coaja. Se taie cubulete mici. Se pune...

Citeste continuarea

Dovlecei si rosii umplute

Postat de aliliana

Dovlecei si rosii umplute

Legumele se spala, se curata, se toaca.  Rosiile se spala si se golesc in interior, dovlecelul se spala, se curata de coaja, se scobeste in interior. Intr-o tigaie se pune la calit in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.02.2014, 23:07
bun bun
la 15.02.2014, 23:08
Ce bine arata Mihaela draga mea cea mai draga! La masa ta as manca cu placere maxima
la 15.02.2014, 23:15
bun bun
la 15.02.2014, 23:17
Iar aduci bunatati la miez de noapte ,sa nu dormim cu gandul la ele!)
la 15.02.2014, 23:20
deliciossssss

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking