Ingrediente
- 4 carnati Trandafir (800 gr)
- 500 gr orez camolino (cu bob mare rotund)
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1 legatura patrunjel verde
- frunze de praz
- sare
- piper
- 100 ml ulei
- 3-4 cani apa
Mod de preparare
Se curata si se spala legumele .
Opariti usor carnatul.Taiati-l rondele si puneti la prajit cu ulei intr-o cratita mare non- aderenta .
Ceapa ,prazul ,morcovul si o parte de patrunjel se toaca cu ajutorul robotului .
Prajiti usor si legumele impreuna cu carnatul . Sarati.
Adaugati orezul . Amestecati din cand in cand si prajiti 2-3 minute.
Se pune apa , se amesteca si se pune capac .
Din acest moment nu mai umblati in cratita .
Lasati orezul sa se infoaie frumos la foc mic .
Dupa 10 min. gustati orezul sa vedeti cat este de sarat .
Tocati restul de patrunjel , amestecati cu 100 ml apa [ si sare daca e necesar].Turnati amestecul in cratita si cu ajutorul unei furculite amestecati usor rasfirand orezul sa nu se sfarme . Mai lasati sa se odihneasca sub capac 5 minute.
Serviti asezonat cu piper . Langa merg bine gogosarii marinati
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu carnat Trandafir" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (13)
|