Ingrediente
- ceapa rosie 2 bucati,
- ulei din turte de masline,
- carne tocata de vita 300 g,
- ciuperci 300 g,
- orez 1 cana,
- bulion 250 ml,
- sare iodata,
- piper proaspat macinat,
- boia de ardei dulce,
- cimbru,
- oregano.
Mod de preparare
Ceapa se curata, se taie marunt si se caleste cu putin ulei si apa, intr-o tigaie wok sau una mai inalta. Cand a devenit translucida se adauga carnea tocata, amestecandu-se continu ptr a nu se forma galuste de carne, ci sa ramana bucatele marunte. Apoi se adauga ciupercile, se asezoneaza de sare, piper, boia si mirodenii, lasandu-se la foc mic acoperit cca. 5 minute. Dupa acest interval se adauga se adauga orezul si 2 cani de apa, amestecate cu bulion, lasandu-se la fiert cca. 15 minute, la foc mediu.
Se serveste feirbinte alaturi de muraturi de sexzon, in cazul nostru ardei umpluti cu varza rosie. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu ciuperci si carne tocata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (14)
|