Orez cu dovlecel

Postat de Sylvia in Mancaruri de post
3 Iun 2010 | 8238 vizualizari
Orez cu dovlecel

Am facut aceasta mancarica de dovlecel cu orez care merge excelent ca un pranz lejer, este excelenta si usor de facut.

Ingrediente

  • Avem nevoie de :
  • 3 dovlecei mici ( zuchinni am pus eu )
  •  o jumatate de ceapa mare,
  • 2 morcovi mici de primavara,
  • o rosie mare decojita,
  • o lingura de ulei de masline,
  • sare,
  • piper,
  • marar.

Mod de preparare

 Preparare: intr-o tigaie mare punem uleiul la incins si adaugam  apoi ceapa tocata fin si morcovul dat pe razatoare. Lasam legumele sa se caleasca pret de cateva minute apoi adaugam dovlecelul taiat in sferturi de rondele si rosia decojita. Condimentam cu sare si piper si adaugam o cescuta de apa. Lasam sa fiarba la foc mic, acoperit cu capac pret de 10 minute .

  La sfarsit mai dregem cu condimente daca trebuie si adaugam marar tocat fin.  Se poate servi cu ce garnitura doriti eu am optat de data asta pentru orez fiert .

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu dovlecel" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ghiveci de legume cu orez brun la cuptor

Postat de katty

Ghiveci de legume cu orez brun la cuptor

Curatam legumele si le spalam. Taiem ceapa fin, morcovul semirondele, ardeiii grasi cubulete mai mari. Punem mai intai ceapa si morcovul la calit in uleiul incins, apoi ardeiul gras. Cand acestea...

Citeste continuarea

Ciorba de perisoare

Postat de oanapl

Ciorba de perisoare

Tai afumătura felii și le pui la fiert în apă cu sare. Cureți și speli legumele: țelina, păstârnacul, morcovul, ardeiul, dovlecelul, roșia și ceapa. Dai morcovul pe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.06.2010, 11:06
Cu o mica mentiune, trebuie sa va placa dovlecelul
la 03.06.2010, 11:33
mie imi place si orezul si dovelecelul! asa ca ma servesc prima!
la 03.06.2010, 11:35
dedicatie pt mine
la 03.06.2010, 11:53
Ela chiar la tine ma gandeam cand am scris primul coment lasa ca daca te-as avea invitata la masa tie ti-as face o friptura frageda in vin cu o garnitura de ciuperci aromate de padure, asa ti-am mai indulcit inimioara ?
la 03.06.2010, 11:55
Epurasha pentru tine o portie mare cu scuze ca din cand in cand iti halim verisorul

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking