Ingrediente
- 200 g de fasole neagra bio uscata
- 200 g de orez
- 1 Kub de legume
- 2 cepe
- 2 ardei
- patrunjel/coriandru tocat
- 3 linguri ulei de masline
- sare, piper
Mod de preparare
Puneti fasolea neagra intr-un volum mare de apa si lasati-o sa umfle toata noaptea.
N-o puneti la frigider lasati-o la temperatura camerei.
A 2a zi scurgeti si gatiti fasolea timp de 2 ore (fierbeti-o in cel putin de 3 ori volumul ei in apa).
Verificati si adaugati apa daca trebuie.
Curati ceapa si ardeIi. Tocati ceapa marunt si ardeii bucatele.
Incalziti intr-o oala adanca uleiul.
Puneti ceapa si apoi ardeii, reveniti impreuna 5 minute.
Adaugati orezul si amestecati.
Incorporati kub-ul, puneti fasolea cu apa ei, sare si piper.
Adaugati apa 30-40 cl.
Dupa 20 minute, orezul este fiert si apa este absorbata.
Adaugati verdeata tocata si 4 linguri de sos Linzano (n-am pus).
Serviti imediat cu oua, omleta, carne la gratar, branza ca-n Costa Rica sau cu fajitas cu ghiveci de legume ca mine :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu fasole neagra - Galo Pinto" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|