Orez cu lapte - desertul copilariei

Postat de merisor67 in Dulciuri
25 Iul 2013 | 7208 vizualizari
Orez cu lapte - desertul copilariei

Nu mai mancasem de mult timp si tare am poftit cand am vazut la Patricia, asa ca am facut si eu, dar reteta clasica asa cum facea bunica mea. Insa am imbunatatit-o cu niste dulceata de afine si de trandafir pe care am primit-o de curand de la o prietena draga si cu alte dulceturi din camara mea, sau cacao si scortisoara.

Ingrediente

  • 1 parte orez
  • 1 parte apa
  • 3 parti lapte
  • 1 baton de scortisoara
  • 4 linguri zahar
  • sare
  • dulceata
  • cacao

Mod de preparare

Am spalat bine orezul si l-am acoperit cu 1/2 parte apa. Masura mea a fost un bol de 350 ml.

Am lasat orezul in apa 15 minute timp in care s-a marit volumul.

Laptele l-am pus la fiert impreuna cu zaharul, scortisoara si putina sare si am lasat pe foc pana a atins punctul de fierbere.

Peste orez am mai adaugat 1/2 parte apa si l-am pus la fiert la foc mediu, iar cand a inceput sa fiarba si sa isi mareasca volumul, am adaugat laptele si am lasat la fiert cam 20 minute mestecand din cand in cand.

Dupa stingerea focului, am pus imediat orezul in boluri si am servit cu dulceata sau cu cacao.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu lapte - desertul copilariei" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (48)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert clatite de post, cu dulceata de merisoare

Postat de mihaelar63

Desert clatite de post, cu dulceata de merisoare

Amestecati ingredientele uscate, faina, sarea, zaharul brun, zaharul vaniliat, turmericul, coaja de lamaie, drojdia si mirodeniile. Acestea se omogenizeaza cu apa minerala si ulei . Aluatul...

Citeste continuarea

Ricotta Flammeri

Postat de cris2711

Ricotta Flammeri

1) Intaritorul pentru prajituri se amesteca cu putin lapte si apoi se adauga galbenusurile. 2) Intr-o oala mai mica se pune laptele impreuna cu untul,zaharul si zaharul vanilat.Cand fierbe,la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.07.2013, 20:06
wow...setul asta este super, zic de mult sa il cer mamei mele, si mereu uit
la 25.07.2013, 20:08
la 25.07.2013, 20:09
Chiar ca in copilarie il serveam foarte des
la 25.07.2013, 20:09
cel mai bun
la 25.07.2013, 20:09
cred ca mi-ai furat un castron ,ma duc sa vad daca mai este la locul lui,ca am unul la fel

Vezi toate comentariile (48)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking