Orez cu legume la tigaia wok

Postat de Leontina_Costel1970 in Mancaruri de legume
14 Dec 2018 | 5868 vizualizari
Orez cu legume la tigaia wok

Ingrediente

  • 1 cana cu orez ( cana de ceai 250 m)
  • 3 cani cu apa, masura aceeasi cana
  • 1 lingurita delikat legume
  • un varf de cutit cu sofran
  • Legume
  • 1 ardei gras rosu
  • 2 morcovi
  • 1 patrunjel
  • 1 pastarnac
  • 1 dovlecel
  • 2 cepe
  • sare
  • piper
  • cca 30 ml ulei

Mod de preparare

Mai intai spalam orezul si-l punem intr-o cratita cu 3 cani de apa si-o lingurita delikat legume, punem la fiert la foc mic. Proportia este de 1:3 ( orez/apa).

Cat fierbe orezul, ne apucam sa curatam legumele si sa le taiem cubulete mici, iar ceapa o taiem marunt. Asezam legumele in tigaia wok, adaugam uleiul si putina sare, amestecam si punem tigaia pe foc, foc mic. Punem un capac deasupra si lasam sa se inabuse bine, apoi ridicam capacul si mai lasam la calit cca 10 min. Dupa care adaugam orezul fiert ( inainte sa punem orezul peste legume il amestecam cu sofranul) si inca 1/2 cana cu apa, amestecam si lasam la foc mic cca 15 min.

Se poate servi simplu cand este post sau cu orice fel de friptura.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu legume la tigaia wok" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Conopida gratinata

Postat de Elena_Daria

Conopida gratinata

Desfacem conopida in buchetele, o spalam si o punem la fiert intr-o oala cu jumatate de lingurita de sare. O lasam sa fiarba in jur de 15-20 de minute (cand este fiarta furculita intra usor in...

Citeste continuarea

Gnocchi din spanac cu sos alb de branzeturi

Postat de simona72

Gnocchi din spanac cu sos alb de branzeturi

Spanacul, l-am lasat peste noapte in frigider la dezghetat. Feliile de paine le-am inmuiat in lapte, apoi le-am scurs intre palme de surplusul adunat. Am pus in blenderul robotului spanacul,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.12.2018, 22:15
Ce culoare frumoasa are,cred ca a fost foarte bun
la 14.12.2018, 22:34
Lasa Cleme ca sare se poate adauga
la 14.12.2018, 22:34
Sofranul sa traiasca...
la 14.12.2018, 22:42
la 14.12.2018, 22:49
Cam bun!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking