Ingrediente
- 1 ceapă roșie
- 1 ceapă galbenă
- 1 morcov
- 1 ardei gras
- 1 țelină mică
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1 rădăcină de pastârnac
- 200 gr orez
- 300 gr fructe de mare (scoici, creveți, calamari)
- o legătură pătrunjel
- sare
- piper
- 3-4 linguri ulei
Mod de preparare
Curăță si spală toate legumele.
Toacă-le sau rade-le după preferință.
Pune la incins uleiul într-un wok.
Adaugă ceapa în uleiul încins și las-o până devine translucidă.
Adaugă pe rând ardeiul și rădăcinoasele tocate mărunt sau rase.
Călește legumele până sunt pregătite pe jumătate.
Pune peste ele 200 ml apă caldă.
Lasă să fiarbă 2-3 minute și adaugă orezul spălat.
Fierbe până s-a fiert orezul.
Când orezul este fiert, adaugă fructele de mare prefierte.
Condimentează după gust, stinge focul si adaugă pătrunjelul tocat.
Se servește alături de salată verde sau cu salată de murături.
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu legume și fructe de mare" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
|