Orez cu peste alb, rosii si tapenade la Rice Cooker

Postat de Satisfyyourcravings in Peste
18 Mai 2018 | 2675 vizualizari
Orez cu peste alb, rosii si tapenade la Rice Cooker

Ingrediente

  • 300 grame orez alb Basmati
  • cateva fire de patrunjel proaspat, tocat
  • 1 lingura otet din vin rosu
  • ulei de masline
  • 5 masline Kalamata
  • 5 masline verzi
  • 350 grame rosii cherry
  • 15 grame busuioc proaspat
  • 500 grame peste alb fara oase si piele (eu am folosit cod congelat)

Mod de preparare

Pestele se decongeleaza daca este nevoie. Maslinelor li se indeparteaza samburii si se toaca marunt, apoi se amesteca cu patrunjelul. 

Vasul Rice cookerului/ o tigaie mare se unge cu putin ulei, apoi se adauga orezul amestecat cu 2 lingurite de masline tocate. Se adauga 600 ml de apa (rece in rice cooker, fierbinte in tigaie) si se acopera cu un capac. 

Intre timp, se taie rosiile in jumatati si se amesteca cu o lingura de ulei de masline, otetul, sare, piper si mare parte din frunzele de busuioc. 

Pestele se taie in bucati de marime potrivita si se aseaza in rice cooker/ tigaie intr-un singur strat. Se adauga rosiile deasupra, se acopera iar cu un capac si se mai lasa la fiert inca 10 minute. In ultimele 2 minute, se indeparteaza capacul. 

Se adauga restul de masline deasupra, impreuna cu busuiocul ramas si se stropeste cu ulei de masline. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu peste alb, rosii si tapenade la Rice Cooker" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Macrou cu sparanghel si lamai

Postat de panacris

Macrou cu sparanghel si lamai

În vasul slow cooker-ului Crock-Pot , se pune ulei, se setează la funcția High și se lasă la încins cca. 20 de minute.  Între timp ne ocupăm de ingredientul...

Citeste continuarea

Stiuca pe pat de legume

Postat de andaoana

Stiuca pe pat de legume

Stiuca am curatat-o de solzi si am spalat-o bine in apa rece. Am uscat-o in prosoape de hartie . Asezonam cu sare si piper si in interiorul ei asezam frunze de dafin. Morcovul l-am taiat cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.05.2018, 16:18
la 18.05.2018, 16:29
Bun, bun!
la 18.05.2018, 17:29
Luate separat imi plac chestiile alea de ai pus tu acolo, asa amestecate habar nu am cum se prezinta-n gura mea...
la 18.05.2018, 17:40
la 18.05.2018, 21:10
Mereu retete interesante

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking