Orez cu porumb, legume chinezesti si chiftelute cu susan

Postat de Oana in Mancaruri de post
6 Dec 2013 | 7398 vizualizari
Orez cu porumb, legume chinezesti si chiftelute cu susan

Ingrediente

  • o ceasca cu orez sau o punguta de 200 g orez uncle ben's
  • 200 gr boabe de porumb congelat
  • un morcov
  • 2 felii de telina
  • jumatate de ardei gras rosu
  • jumatate de dovlecel
  • o ceapa
  • o lingurita ghimbir ras
  • o lingura sos de soia
  • 2 linguri sos dulce-picant
  • 100 ml suc de rosii
  • 2 linguri ulei de susan aromat cu usturoi

Mod de preparare

Orezul se spala si se fierbe pana se umfla, se scurge de apa si se pastreaza cald. Boabele de porumb congelate se pun in apa fiarta si apoi se fierb 15 minute, se scurg de apa si se amesteca cu orezul. Se condimenteaza dupa gust cu sare, eventual o lingurita de unt.

Pentru legumele chinezesti, se curata si se spala legumele, apoi se taie bastonase subtiri. Se incinge uleiul in wok sau intr-o tigaie mai adanca. Uleiul aromatizat se gaseste la raftul cu produse chinezesti din supermarketuri. Se pune ceapa si ghimbirul ras, se lasa putin la inmuiat. Se adauga apoi morcovul si ardeiul gras, iar dupa 5 minute si dovlecelul. Se pune sosul de soia si eventual 2-3 linguri de apa fiarta, sa se imnoaie putin legumele si se lasa cateva minute pe foc, amestecand din cand in cand. La final se adauga sosul de rosii si sosul picant si se mai lasa 2 minute sa fiarba. Legumele trebuie sa fie "al dente". Daca mai este cazul se pune sare si se spresara cu seminte de susan.

Se aseaza orezul pe farfurie, iar deasupra legume chinezesti si se serveste cu chiftelute de pui cu susan.

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu porumb, legume chinezesti si chiftelute cu susan" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Placinta cu dovleac, dovlecel, migdale si nuca

Postat de panacris

Placinta cu dovleac, dovlecel, migdale si nuca

Dovleacul și dovlecelul ras se pun într-un vas, cu fundul dublu, la călit împreună. Se adaugă zahărul, zahărul vanilinat, scorțișoara și coaja de lămâie,...

Citeste continuarea

Gulas de post, din ciuperci si cartofi

Postat de RODIMUR

Gulas de post, din ciuperci si cartofi

Se curăță cepele și usturoiul, se spală, se mărunțesc și se călesc ușor, în ulei suficient și la foc mic, până ce se înmoaie. Se spală ardeii capia, se curăță...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 800 lei
1699.99 lei
899.99 lei

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

Comentarii

la 06.12.2013, 14:02
delicioasa mancarica
la 06.12.2013, 14:05
Azi mancam la Oana, ca a adus papa bun!
la 06.12.2013, 14:08
bun bun
la 06.12.2013, 14:34
ce de bunaciuni ai facut Oana
la 06.12.2013, 14:49
Grozava papica!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking