Orez cu trei feluri de ciuperci

Postat de Sylvia in Mancaruri de post
10 Apr 2010 | 7062 vizualizari
Orez cu trei feluri de ciuperci

Azi e seara de mancare chinezeasca :) bucataria chinezeasca este una din preferatele mele, plina de culoare, arome si contraste.

Ingrediente

  • 120 grame de orez,
  • 500 grame de ciuperci champinion proaspete ( au numai 175de calorii toate)
  • 2-3 ciuperci aromate chinezeti,
  • 2 ciuperci urechi de elefant ( sunt negre si raman mai tari si dupa ce se fierb) daca nu le gasiti in Romania, inlocuiti  pleurotus, hribi …ce preferati.
  • 100 grame de ardei rosu.
  • o lingura ulei de masline,
  • o lingurita boia,
  • un varf de cutit de amestec de condimente chinezesti,
  • un varf de cutit de ghimbir pudra,
  • putina pasta de ardei iute

Mod de preparare

 Preparare :  intr-o tigaie gen wok puneti la incins uleiul si atunci cand e incins adaugati ciupercile champinion taiate felii ( e preferabil sa luati cat de marunte posibil)  , ciupercile chinezesti rehidratate cu apa clocotita si taiate fasii, ardeiul rosu taiat patratele. Condimentam cu cele enumerate mai sus si turnam 150 ml apa , din apa cu care am rehidratat ciupercile si lasam sa clocoteasca la foc mic timp de 8-10 minute .

  Dupa cele 8-10 minute gustam si mai condimentam daca este cazul ( este preferabil sa puneti putine condimente la inceput si sa mai adaugati apoi daca trebuie) adaugam putin amidon sau Maizena ( eu prefer Maizena de la Knorr, este un amidon care nu trebuie dizolvat in prelabil)  si oprim focul. Se servesc cu orez fiert sau cu taietei in functie de preferinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu trei feluri de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (6)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Chiftele de legume de post cu cartofi wedges la cuptor

Postat de Oana

Chiftele de legume de post cu cartofi wedges la cuptor

Da pe razatoarea cu ochiuri mici dovlecelul, cartofii, morcovul si usturoiul. Pune-le intr-o sita si lasa-le sa se scurga. Preseaza-le putin sa elimini excesul de lichid....

Citeste continuarea

Tocanita de ciuperci, cu ardei copti

Postat de RODIMUR

Tocanita de ciuperci, cu ardei copti

Ardeii copți se scot din timp de la congelator, ca să se decongeleze natural. Se curăță cepele galbene și usturoiul, se spală, se mărunțesc și se călesc ușor, până se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.04.2010, 19:39
mmmm...ce reteta placuta
la 10.04.2010, 20:10
la 10.04.2010, 20:25
si eu
la 10.04.2010, 22:43
apetisanta rau de tot!
la 11.04.2010, 11:50
E unul din felurile mele preferate .

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking