Ingrediente
- Pentru aluat:
- 2 oua
- 2 linguri ulei
- 1 plic amoniac
- 2-3 linguri otet
- faina cat cuprinde
- Pentru uns:
- 600 g untura din osanza
- 300 g faina
Mod de preparare
-incepem prin a amesteca untura din osanza cu faina si de a o impartii in 3 parti egale
-amestecam intr-un castron toate ingredientele pentru aluat
-adaugam faina cat sa iasa un aluat potrivit
-intindem aluatul pe masa de lucru in foaie subtire ,ungem uniform pe toata suprafata cu una dintre bucatile de aluat din untura pregatit mai inainte
-impaturim aluatul dupa modelul de aici: http://www.bucataras.ro/retete/placintan-foi-cu-branza-27558.html ,si repetam procedeul de inca doua ori.
-dam aluatul la rece (de preferat sa lasam in frigider peste noapte) dupa ce l am infoliat bine pentru a nu se usca,
-scoatem aluatul de la rece si-l intindem in foaie de 0,5cm grosime ,decupam patratele de marimea dorita ,asezam o bucata de rahat , nuca,sau dulceata ...acoperim cu celalalt capat si dam la cuptor pana se rumenesc frumos
(Pentru a fi sigura ca nu se desfac am intepat fiecare bucata cu cate o scobitoare)
-dupa ce s-au racit le vom pudra cu zahar si servi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Osanzele" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
|