Osanzele

Postat de ionela2682 in Prajituri
20 Ian 2012 | 24400 vizualizari
Osanzele

De mult vroiam sa le fac si iata ca le-a venit si lor randul...

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 2 oua
  • 2 linguri ulei
  • 1 plic amoniac
  • 2-3 linguri otet
  • faina cat cuprinde
  • Pentru uns:
  • 600 g untura din osanza
  • 300 g faina

Mod de preparare

-incepem prin a amesteca untura din osanza cu faina si de a o impartii in 3 parti egale

-amestecam intr-un castron toate ingredientele pentru aluat

-adaugam faina cat sa iasa un aluat potrivit

-intindem aluatul pe masa de lucru in foaie subtire ,ungem uniform pe toata suprafata  cu una dintre bucatile de aluat din untura pregatit mai inainte

-impaturim aluatul dupa modelul de aici:  http://www.bucataras.ro/retete/placintan-foi-cu-branza-27558.html  ,si repetam procedeul de inca doua ori.

-dam aluatul la rece (de preferat sa lasam in frigider peste noapte) dupa ce l am infoliat bine pentru a nu se usca,

-scoatem aluatul de la rece si-l intindem in foaie de 0,5cm grosime ,decupam patratele de marimea dorita ,asezam  o bucata de rahat , nuca,sau dulceata ...acoperim cu celalalt capat  si dam la cuptor pana se rumenesc frumos

(Pentru a fi sigura ca nu se desfac am intepat fiecare bucata cu cate o scobitoare)

-dupa ce s-au racit le vom pudra cu zahar si servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Osanzele" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert carticele-osanzele cu gem de prune si nuca

Postat de Constelatialeu

Desert carticele-osanzele cu gem de prune si nuca

Aluatul l-am facut cu o zi inainte, pentru ca necesita timp si rabdare. L-am scos de la frigider , l-am lasat la temperatura camerei, apoi am infainat masa de lucru si am inceput sa intind. pentru...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.01.2012, 18:34
Buuune!
la 20.01.2012, 18:39
Ce frumos arata...nu ma indoiesc de gustul superb!
la 20.01.2012, 18:52
Waaaa...ce faine-s...
la 20.01.2012, 18:54
La inceput mi-era teama sa le fac ...dar acum ..sigur mai incerc si sub alta forma..tare bune au mai fost..
la 20.01.2012, 19:04
Cu ocazi aceasta am reusit sa inaugurez si una dintre tavile cadooo!!!

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking