Ostropel de gogoșari

Postat de elucubratiiculinare in Mancaruri de post
14 Noi 2012 | 3774 vizualizari
Ostropel de gogoșari

Pentru prima zi de post m-am gandit la un ostropel, carnea fiind înlocuită cu succes de gogoșari cărnoși :)

Ingrediente

  • 1 kg gogoșari,
  • 1 ceapă mare,
  • 2-3 linguri ulei,
  • 1 căpățână usturoi,
  • 400 ml suc de roșii,
  • 2-3 linguri pastă de tomate,
  • sare,
  • piper proaspăt măcinat.

Mod de preparare

Gogoșari am folosit verzi (sunt un pic mai acrișori decât cei roșii). Se înlătură cotorul și semințele, se spală și se taie fâșii.   Ceapa se toacă mărunt și se călește în ulei până devine aurie, adică pentru vreo 3-4 minute. Adăugăm gogoșarii și amestecăm bine. După 2-3 minute adăugăm 200 ml apă, acoperim cu un capac și lăsăm la foc potrivit pentru 10 minute. Apoi adăugăm sucul de roșii și bulionul și amestecăm. Mai lăsăm să fiarbă pentru alte 10 minute. Adăugăm usturoiul pisat. Condimentăm cu sare și piper. Servim fierbinte cu mămăliguță. Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ostropel de gogoșari" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ostropel de...legume

Postat de RuxyRux

Ostropel de...legume

Legumele le vom coace pentru un plus de savoare. Spalam, curatam si taiem in bucati toate legumele mai putin telina care o vom da pe razatoare fara sa o punem alaturi de celelate legume la...

Citeste continuarea

Ostropel din gaina batrana de la tara

Postat de ionix

Ostropel din gaina batrana de la tara

Pulpele si pieptul se spala bine iar apoi se oparasc un pic. Se spala din nou cu apa calduta, cat sunt fierbinti, si se pun la fiert cu un praf de sare. Se lasa la fiert pana cand...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.11.2012, 20:52
INTERESANT
la 14.11.2012, 20:53
Daaa, asta-i pentru mine sigur. Arată super, e sănătoasă, e de post, e gustos, clar, e pentru mine
la 14.11.2012, 20:57
asta da noutate
la 14.11.2012, 21:41
farte fain,trebuie incercat..........
la 14.11.2012, 21:47
ce bine arata....

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking