Ostropel de...legume

Postat de RuxyRux in Mancaruri de post
20 Noi 2012 | 12376 vizualizari
Ostropel de...legume

O mancare aparent simpla...insa cu un gust minunat! Daca iubiti legumele atunci reteta este pentru voi...daca nu le iubiti...preparati-l ..cu pui! :))))))

Ingrediente

  • 1 cartof mare
  • 2 dovlecei
  • 3 ardei grasi
  • 2 cepe rosii
  • 1 morcov
  • 2 catei de usturoi
  • 3 napi
  • 2 rosii
  • 1/2 telina
  • marar
  • patrunjel
  • un praf de boia
  • sare si piper dupa gust
  • 2 linguri ulei de masline extravirgin
  • 3 linguri pasta de ardei si gogosari
  • 1/2 pahar suc de rosii( eu am pus condimentat)
  • 1 lingura sau 2 de zahar( brun) dupa gust
  • 1 foaie de dafin

Mod de preparare

Legumele le vom coace pentru un plus de savoare.

Spalam, curatam si taiem in bucati toate legumele mai putin telina care o vom da pe razatoare fara sa o punem alaturi de celelate legume la cuptor.

Asezam in tava de cuptor o hartie de copt si punem bucatile de legume.

Le-am copt la 200 de grade pentru 30 de minute sau le tineti pana se inmoaie potrivit.

Punem in cratita uleiul si 1/2 de pahar de apa si apoi toate legumele coapte. ( eu le iau cu tot cu foaia de copt si torn usor deasupra cratitei avand grija sa nu pierd sucul legumelor. Adaugam si telina rasa.

Amestecam putin si lasam sa inabuse doua trei minute apoi adaugam apa si lasam la foc mic spre potrivit cu capacul pus, sa se inmoaie bine legumele. Punem si pasta de ardei, sucul de rosii( numai dupa ce legumele sunt foarte moi), usturoiul zdrobit, si condimentam cu sare, piper, foaie de dafin. boia. Pentru un gust dulce acrisor adaugam si putin zahar. La sfarsit presaram patrunjel si marar deasupra.

Este o mancare absolut delicioasa, asa ca va invit la savurat! :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Ostropel de...legume" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (73)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cozonac cu mac(De post)

Postat de Creatsa

Cozonac cu mac(De post)

Intr-un vas mai mare pune faina amestecata cu sarea. Separat amesteca drojdia cu cele 2 linguri de zahar,1 lingura de faina si apa minerala calduta. Fa o adancitura in mijlocul fainii ,pune...

Citeste continuarea

Cartofi in crusta de mustar

Postat de caroline

Cartofi in crusta de mustar

Cartofii ii curatam de coaja,ii spalam si ii taiem cuburi.Ii punem la fiert in apa rece cu sare.Ii fierbem pentr circa 15 minute. Intr-un bol mic punem mustarul.Putin cite putin adaugam uleiul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.11.2012, 18:42
tare buna papica asta
la 20.11.2012, 18:43
Multumesc Lilik, pup.... e gustoasa intr-adevar!
la 20.11.2012, 18:46
bunaaaaaaaaaa
la 20.11.2012, 18:47
gustoasa tare
la 20.11.2012, 18:48
Iubesc legumele, mai ales când este post. Şi un astfel de ostropel poate fi prietenul meu de nădejde alături de mămăliguţa caldă

Vezi toate comentariile (73)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking