Tocanita de rosii cu ardei copt si carne de curcan

Postat de merisor67 in Curcan
21 Iul 2014 | 6497 vizualizari
Tocanita de rosii cu ardei copt si carne de curcan

O tocanita de vara foarte gustoasa, cu legume din belsug. Am ales sa fac aceasta mancare mai soft, fara prajeala, intrucat noi mai avem din cand in cand probleme cu stomacul. Am preparat-o la multicooker, pentru ca nu stiam cat de repede va fierbe carnea de curcan.

Ingrediente

  • pulpele si pieptul de la un curcan de tara
  • 4 cepe galbene, mari
  • 1 morcov
  • 5 rosii
  • 3 ardei kapia
  • 1 ardei gras, galben
  • 2 capatani usturoi
  • 1 cescuta orez(120 ml)
  • 1L apa
  • sare dupa gust
  • cimbru
  • oregano
  • 3 foi dafin
  • piper macinat
  • 1 legatura patrunjel verde

Mod de preparare

Spalam bine carnea de curcan in apa calda, o portionam si o punem in vasul multicookerului.

Adaugam apa si putina sare.

Conectam aparatul la sursa de curent si de la butonul MENU, selectam functia FRY pentru 10 minute.

Cand apa incepe sa fiarba, inlaturam spuma care se formeaza.

Dupa expirarea timpului, selectam programul STEW pwntru 1 ora si 30 de minute(fiind pasare de curte va fierbe mai greu).

Inchidem capacul si apasam butonul START.

Intre timp ne ocupam de legume.

Punem ardeii la copt, pe un gratar deasupra flacarii de la aragaz.

Curatam ceapa, morcovul si usturoiul si le spalam.

Tocam ceapa julien si morcovul rondele.

Usturoiul il presam si il asezonam cu sare si piper.

Punem intr-un vas putina apa la fiert cu un varf lingurita de sare, iar cand atinge punctul de fierbere, scufundam rosiile in ea.

Le lasam cateva minute, dupa care stingem focul si le scoatem intr-o sita sa se scurga si sa se raceasca.

Curatam ardeii coptii sub jet de apa rece si ii dam deoparte pana le vine randul sa fie adaugati in mancare.

Din timp in timp incercam carnea daca se patrunde, iar in momentul in care furculita intra lejer in ea,  adaugam ceapa si morcovul, iar dupa 10 minute de la adaugarea acestora, adaugam si ardeiul copt, taiat mai maricel, precum si zeama pe care a lasat-o.

Adaugam condimentele si mai lasam sa fiarba 10 minute dupa care adaugam rosiile curatate si feliate.

Dupa 15 minute de fierbere a rosiilor, adaugam usturoiul si orezul.

Amestecam usor in mancare sa se omogenizeze bine toate ingredientele, inchidem capacul si asteptam sa se finalizeze timpul de preparare.

La final, adaugam patrunjelul tocat.

Este o mancare usor picanta si dulceaga.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de rosii cu ardei copt si carne de curcan" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (37)
Retete similare

Friptura de curcan cu sos de rodii

Postat de Oana

Friptura de curcan cu sos de rodii

Pune uleiul intr-o tigaie si lasa-l sa se incinga bine. Condimenteaza pieptul de curcan cu sare si piper, apoi rumeneste-l in tigaie, pe ambele parti. Adauga vinul si lasa pe foc pana incepe sa...

Citeste continuarea

Rulouri de curcan, umplute cu sunca, cascaval si masline

Postat de mirela0911

Rulouri de curcan, umplute cu sunca, cascaval si masline

Pieptul de curcan se spala, se sterge de apa si se taie in doua felii pe lungime. Se ia fiecare felie si se bate cu ciocanul de snitele nu foarte tare. Se condimenteaza cu sare si piper. Se asaza...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 21.07.2014, 14:07
Se confisca . Cu tot cu bol )
la 21.07.2014, 14:10
Mihaela, iti place bolul meu? Si mie! )
la 21.07.2014, 14:16
Ce mancarica bunaaa, da buna rau!!
la 21.07.2014, 14:17
la 21.07.2014, 14:18
Multumesc, Simonel!

Vezi toate comentariile (37)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking