Tocanita de curcan cu ciuperci si galuste

Postat de adasev12 in Curcan
12 Dec 2011 | 5413 vizualizari
Tocanita de curcan cu ciuperci si galuste

F. simplu si gustos!

Ingrediente

  • cam 300 g pulpa de curcan
  • 200 g ciuperci
  • o ceapa
  • un ardei mai micut
  • 2 lg pasta de rosii cu busuioc
  • 2 lg smantana dulce
  • sare, piper, curry, cimbru, patrunjel verde
  • un ou
  • 3-4 lg faina
  • o lingurita amidon de porumb

Mod de preparare

Carnea se pune la fiert si cand incepe sa dea in clocot se spumeaza bine, cam 10 minute. Se strecoara, apoi se taie bucatele.

Se pune ulei intr-o cratita si se toaca marunt ceapa, se pune la calit usor, se taie si ardeiul si se adauga la ceapa. Se continua calirea pana se inmoaie bine si ardeiul. Se adauga ciupercile apoi si carnita, se amesteca bine. Se completeaza cu apa pana trece peste carnita. Se sareaza si se pune un prafulet de curry si putin cimbru uscat ( se poate inlocui cu succes cu oregano uscat). Se lasa sa fiarba vreo 15 minute, apoi se adauga si pasta de rosii cu busuioc si se continua fierberea pana se face carnita.

Cu 5 minute inainte de a fi gata se fac galustele dintr-un ou si faina, dar sa fie mai moi, sa nu se intareasca foarte tare  dupa fierbere. In galuste se adauga si putina sare. Se toarna apoi cu lingura in tocanita si se lasa focul mic, fara sa amestecam in cratita, decat dupa ce s-au legat bine galustele. Se mai adauga piper dupa gust.

Amidonul se dizolva cu putina apa si smantana si se toarna in tocanita pt a lega sosul. Dupa aproximativ 5 minute sunt gata si putem stinge focul. Patrunjelul verde se presara deasupra, dupa ce am stins focul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de curcan cu ciuperci si galuste" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Friptura de curca in sos alb cu ciuperci si ardei copt

Postat de merisor67

Friptura de curca in sos alb cu ciuperci si ardei copt

Am pus carnea la fiert in putina apa, iar cand a atins punctul de fierbere, am scurs apa, am clatit carnea si am pus-o din nou la fiert in apa cat sa o acopere, cu putina sare. Eu procedez asa...

Citeste continuarea

Mancare de praz cu masline si carne de curcan

Postat de Oana

Mancare de praz cu masline si carne de curcan

Se pune uleiul intr-o cratita si se lasa sa se incinga. Se adauga carnea de curcan taiata cuburi si se lasa putin sa se schimbe culoarea. Se adauga ceapa si ardeiul gras taiate cubulete. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.12.2011, 14:17
ce buuun
dar n-am like
la 12.12.2011, 14:19
place
la 12.12.2011, 14:19
place
la 12.12.2011, 15:01
dia....
gabytza, sufletista...
la 12.12.2011, 15:25

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking