Tocanita de curcan cu ciuperci si galuste

Postat de adasev12 in Curcan
12 Dec 2011 | 5399 vizualizari
Tocanita de curcan cu ciuperci si galuste

F. simplu si gustos!

Ingrediente

  • cam 300 g pulpa de curcan
  • 200 g ciuperci
  • o ceapa
  • un ardei mai micut
  • 2 lg pasta de rosii cu busuioc
  • 2 lg smantana dulce
  • sare, piper, curry, cimbru, patrunjel verde
  • un ou
  • 3-4 lg faina
  • o lingurita amidon de porumb

Mod de preparare

Carnea se pune la fiert si cand incepe sa dea in clocot se spumeaza bine, cam 10 minute. Se strecoara, apoi se taie bucatele.

Se pune ulei intr-o cratita si se toaca marunt ceapa, se pune la calit usor, se taie si ardeiul si se adauga la ceapa. Se continua calirea pana se inmoaie bine si ardeiul. Se adauga ciupercile apoi si carnita, se amesteca bine. Se completeaza cu apa pana trece peste carnita. Se sareaza si se pune un prafulet de curry si putin cimbru uscat ( se poate inlocui cu succes cu oregano uscat). Se lasa sa fiarba vreo 15 minute, apoi se adauga si pasta de rosii cu busuioc si se continua fierberea pana se face carnita.

Cu 5 minute inainte de a fi gata se fac galustele dintr-un ou si faina, dar sa fie mai moi, sa nu se intareasca foarte tare  dupa fierbere. In galuste se adauga si putina sare. Se toarna apoi cu lingura in tocanita si se lasa focul mic, fara sa amestecam in cratita, decat dupa ce s-au legat bine galustele. Se mai adauga piper dupa gust.

Amidonul se dizolva cu putina apa si smantana si se toarna in tocanita pt a lega sosul. Dupa aproximativ 5 minute sunt gata si putem stinge focul. Patrunjelul verde se presara deasupra, dupa ce am stins focul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de curcan cu ciuperci si galuste" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Snitele din piept de curcan in vas Zepter

Postat de Irina

Snitele din piept de curcan in vas Zepter

Pieptul de curcan spalat si curatat il tai fasii, ca pentru pui Shanghai si il bat bine. Il condimentez cu sare.  Sparg ouale intr-un bol si le amestec.  Pieptul de curcan il dau...

Citeste continuarea

Carne de curcan la punga, in cuptor

Postat de mirela0911

Carne de curcan la punga, in cuptor

Se pregateste carnea de cu seara. Se spalat carnea si se lasa sa se scurga de apa. Intr-un bol se pun condimentele si uleiul. Se amesteca totul bine apoi se ung bucatile de carne. Se introduc...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.12.2011, 14:17
ce buuun
dar n-am like
la 12.12.2011, 14:19
place
la 12.12.2011, 14:19
place
la 12.12.2011, 15:01
dia....
gabytza, sufletista...
la 12.12.2011, 15:25

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking