Pasta de avocado

Postat de merisor67 in Mancaruri de post
22 Noi 2017 | 14169 vizualizari
Pasta de avocado

Am încercat câteva variante de „maioneze de post”, dar pot să vă spun că această pastă de avocado folosită ca maioneză de post, mi-a plăcut cel mai mult dintre toate.  

Ingrediente

  • 2 avocado bine coapte
  • zeama de la 1/2 lămâie
  • 2 căței de usturoi
  • 1 linguriță muștar cu miere
  • 2 lingurițe muștar cu hrean
  • 1 lingură apă minerală
  • 50 ml ulei
  • sare
  • piper alb

Mod de preparare

Se taie avocado în două.

Se înlătură sâmburele, iar cu o lingură se scobește interiorul și se stropește imediat cu zeama de lămâie, pentru a nu oxida.

Miezul de avocado se pune în recipientul unui blender, împreună cu cei doi căței de usturoi curățați, o lingură de ulei și una de apă minerală și se transformă în pastă.

Se transferă, apoi, conținutul din recipient într-un bol.

Se adaugă muștarul și se picură ulei ca la maioneză, amestecând intens.

Se pune ulei, atât cât să rezulte o pastă nu foarte subțire, de consistența maionezei.

Se asezonează cu sare și piper alb, iar dacă mai este nevoie, se mai adaugă puțină zeamă de lămâie.

Acum, ideal ar fi fost să preparăm maioneza fară ca ingredientele să intre în contact cu metale, folosind o lingură de lemn, dar cu tehnica modernă, acest procedeu, chiar dacă este el mai sănătos, nu prea se mai folosește....

Apa minerală am adăugat-o pentru cremozitate și pentru a mai diminua din gustul intens de avocado.

Această pastă de avocado, este bună la salata orientală, salată de crudități, salată de vinete, etc.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de avocado" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Pasta de naut cu avocado si busuioc

Postat de katty

Pasta de naut cu avocado si busuioc

Punem nautul scursul intr-un vas inalt. Taiem avocado pe jumatate, scoatem samburii, scoatem miezul cu o lingura si il punem peste naut. Punem si frunzele de busuioc, usturoiul curatat de coaja,...

Citeste continuarea

Humus cu avocado

Postat de oanapl

Humus cu avocado

În vasul unui robot de bucătărie pui avocado, uleiul de măsline, usturoiul tăiat felii, zeama de lămâie, sarea, piperul, năutul fiert și scurs de apă, pasta tahini și...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.11.2017, 14:01
Asa este Merisor , varianta asta este cea mai buna . o poti manca si asa cu niste paine prajita . Foarte buna
la 22.11.2017, 14:13
N-am făcut, dar voi încerca... Arată foarte bine!
la 22.11.2017, 14:17
la 22.11.2017, 14:23
la 22.11.2017, 14:25
Mulțumesc, dragilor!

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking